ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Φωτιές - Μαρινάκης: Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών

Φωτιές - Μαρινάκης: Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις φωτιές προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

«Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά» τόνισε επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινακης, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για τον θάνατο των ανθρώπων μέσα στο δάσος της Δαδιάς από την φωτιά στον Έβρο.  «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο. Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία» είπε ο Παύλος Μαρινακης και τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών». Ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση σημειώνοντας ότι «την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό ακτιβισμό. Θα έρθει η ώρα του απολογισμού».

Προανήγγειλε ωστόσο ότι με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα διεξαχθή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας:

«Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατακρίνει την στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με το ζήτημα των πυρκαγιών. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ