Φορτσάκης: Όσα ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς

Φορτσάκης: Όσα ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
14

Ως σύνθημα όπισθεν ολοταχώς χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Παιδεία, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Αυτά που ακούσαμε για την Παιδεία δίνουν το σύνθημα όπισθεν ολοταχώς, και αυτό αποτελεί μέγα κίνδυνο για το κράτος» είπε συγκεκριμένα και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν κόμισε προτάσεις για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση των πανεπιστημίων, ούτε καμία καινούρια ιδέα.

Επίσης, χαρακτήρισε «ολέθριο σφάλμα» το να επανέλθει η εκλογή των πρυτανικών και κοσμητορικών αρχών στους φοιτητικούς και διοικητικούς συλλόγους και τόνισε πως τα Συμβούλια είναι όργανα δημοκρατικά και εκλεγμένα, που εγγυώνται την τήρηση της νομιμότητας στο πανεπιστήμιο αλλά και τη διασφάλιση της αποφυγής της συναλλαγής.

Ανέφερε πως τα πανεπιστήμια εδώ και πολύ καιρό έχουν καταστεί άνδρα ανομίας και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα να επανέλθουν σε τροχιά νομιμότητας.  Απευθύνθηκε μάλιστα στο Σώμα ρωτώντας: «Πώς θα σας φαινόταν αν έμπαινε εδώ μέσα ένας όχλος που θα σας ζητούσε να βγείτε από την αίθουσα, να πάτε στο γραφείο της προέδρου και να επιβάλουν αποφάσεις, ακόμη και να επακολουθήσουν προπηλακισμοί;». Πρόσθεσε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά διότι, όπως είπε, «η διάλυση των πανεπιστημίων προαναγγέλλει τη διάλυση της χώρας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM