Απάντηση έδωσε ο Νίκος Φίλης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος δήλωσε πως δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, θυμίζοντάς του την περίπτωση της Marfin.

 

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin» είπε ο Νίκος Φίλης για να προσθέσει επίσης ότι «Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους».

 

 

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι «ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε, «δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά».

 

 

Αφορμή της κόντρας είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όπου προτείνεται να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα η κατασκευή και κατοχή βομβών μολότοφ, θέμα που προκάλεσε και κόντρες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.