Φίλης για πετρελαιοκηλίδα: Είναι ύβρις να πούμε ότι όλα έγιναν σωστά

Φίλης για πετρελαιοκηλίδα: Είναι ύβρις να πούμε ότι όλα έγιναν σωστά Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
2

Αιχμηρό σχόλιο που θα συζητηθεί σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την ρύπανση στον Σαρωνικό έκανε ο Νίκος Φίλης ο οποίος δήλωσε πως «θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά».

Στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Κontranews» ο πρώην υπουργός Παιδείας σημειώνει: «προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν. Το ναυτικό ατύχημα συνέβη κάτω από απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Συνέβη σε ένα γνωστό περιβάλλον».

«Θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά. Προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν. Το ναυτικό ατύχημα συνέβη κάτω από απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Συνέβη σε ένα γνωστό περιβάλλον. Το λιμάνι του Πειραιά έχει την εικόνα ενός τόπου ασυδοσίας. Ναυάγια, ων ουκ έστιν αριθμός, παραμένουν στο βυθό. Παροπλισμένα πλοία για πολλά χρόνια έχουν «παρκάρει» στον Σαρωνικό. Το λαθρεμπόριο καυσίμων οργιάζει. Έμφορτα πλοία αγκυροβολούν όσο θέλουν. Μαζί με αυτά υπάρχει και το καθεστώς των εικονικών ελέγχων και παρατάσεων για την αξιοπλοΐα. Κι όλα αυτά γίνονται υπό το μανδύα της νομιμότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι το καθεστώς των 40 χρόνων ολιγωρίας, πλημμελών παρεμβάσεων και περιβαλλοντοκτόνων επιλογών, που όμως δεν μπορούν να λειτουργούν ως άλλοθι για τη σημερινή κυβέρνηση. Το ναυτικό ατύχημα πρέπει να αποτελέσει τον καταλύτη για επίσπευση των απαραίτητων νομοθετικών αλλαγών για τη ναυσιπλοΐα, για την πάταξη του λαθρεμπορίου και για την ενίσχυση των μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος», προσθέτει ο Νίκος Φίλης, εμφανιζόμενος να παίρνει αποστάσεις από τον κυβερνητικό ισχυρισμό πως η ανταπόκριση ήταν όσο άμεση και αποτελεσματική θα μπορούσε να είναι.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ