Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το περίπτερο της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητούν με ανακοινώσεις τους ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την παραχώρηση χώρου για το περίπτερο της Χρυσής Αυγής παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών.

Η επίμαχη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής συγκέντρωσε τα πυρά και του ΚΚΕ, με το Γραφείο Τύπου να επιτίθεται στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για ανοχή στο ναζιστικό μόρφωμα.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε σχόλιό του «την απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, του οργάνου που εποπτεύει τους Δήμους και τις Περιφέρειες και αποτελεί κυβερνητικό στέλεχος, να κάνει δεκτή την ένσταση του ναζιστή υπόδικου Ηλ. Κασιδιάρη, που ασκήθηκε εναντίον της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας να μην παραχωρηθεί χώρος στη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή» προσθέτοντας «κι όχι μόνον αυτό, αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε η ίδια στην παραχώρηση χώρου, κάτι για το οποίο δεν έχει κανένα δικαίωμα».

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα αντιφασιστικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα είναι μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη συνεχίζεται η συστηματική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, ποιος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή για την τοποθέτηση προεκλογικού περιπτέρου, παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ζητεί η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».

Στην ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «πισώπλατη μαχαιριά και προσβολή στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αθήνας», την «περίεργη απόφαση» του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σύμφωνα με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», είναι «μια απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης, μια επίθεση απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα που έδωσε την μάχη κατά των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, των ρατσιστικών συσσιτίων, των φεστιβάλ μίσους και των πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας».

Η παράταξη, τέλος, ζητεί να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 28/06- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

LiFO politics / Η απροετοίμαστη Ευρώπη και η ενεργειακή παγίδα

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Χάρη Δούκα, καθηγητή ενεργειακής πολιτικής στο ΕΜΠ, σχετικά με όλους εκείνους τους λόγους που συνέτειναν στην έκρηξη των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων. Πώς βρεθήκαμε να ζούμε μέσα σε μια «τέλεια ενεργειακή καταιγίδα»;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ