Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σχετικά με «παράτυπους εμβολιασμούς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας» που όπως καταγγέλλεται, «έγιναν εις βάρος ατόμων με αναπηρία».

 

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «μετά το σκάνδαλο των γαλάζιων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός και η αρμόδια υφυπουργός είναι υπόλογοι διότι δεν απέπεμψαν την κ. Βίκυ Νάκου, διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρούν να την καλύψουν με τη μέθοδο αποσιώπησης και παραποίησης ημερομηνιών».

 

Και προσθέτουν: «Τον Ιανουάριο του 2021 κατά τον μαζικό εμβολιασμό εργαζομένων και ωφελούμενων του ΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας, περισσεύουν εμβόλια για τον covid 19 και χρησιμοποιούνται παρατύπως σε γαλάζια στελέχη και τους συγγενείς τους. Η κ. Νάκου δηλώνει άγνοια και απούσα. Τον Φεβρουάριο του 2021 αποκαλύπτεται το σκάνδαλο διότι η κ. Νάκου αναβάλλει τον προγραμματισμένο για τις 16 Φεβρουαρίου εμβολιασμό ατόμων με αναπηρία με επιστολή που στέλνει στους γονείς τους μία βδομάδα νωρίτερα ώστε να γίνει η δεύτερη δόση των εκτός σειράς εμβολιασθέντων.

 

Η κ. Νάκου δηλώνει πάλι απούσα. Μετά την παραίτηση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα της αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Ακριτίδου και του προέδρου του ΔΣ, κ. Τσαβλή, οι οποίοι αμφότεροι εμβολιάστηκαν παρατύπως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την 26η Φεβρουαρίου ζητάει εκ νέου την αποπομπή της κ. Νάκου και τη διεξαγωγή έρευνας και ΕΔΕ. Αντ’ αυτού η αρμόδια υφυπουργός, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη την 28η Φεβρουαρίου την καλύπτει πλήρως επιχειρώντας να κουκουλώσει το σκάνδαλο των παράτυπων εμβολιασμών και να προστατεύσει την κ. Νάκου, η οποία θεωρείται εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη. Η κ. υφυπουργός ενώ επιχειρεί τη συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου με την παραποίηση ημερομηνιών, παράλληλα ευθύνεται για τη διακοπή σχολικών γευμάτων την Δευτέρα 1η Μαρτίου σε 1266 σχολεία, που αφορούν 185.000 παιδιά ημερησίως».

 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός: «1. Ήταν εν γνώση του ο εκτός προτεραιότητας και προγραμματισμού εμβολιασμός στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ατόμων που δεν ανήκουν στο δυναμικό του; Πόσα άτομα εκτός Κέντρου αφορούσε, ποια πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη εμβολιάστηκαν; Ποια μετακλητά πρόσωπα από διοίκηση φορέων και ποια συγγενικά τους πρόσωπα ή συνεργάτες; Πότε ενημερώθηκε για την παράβαση αυτή και σε ποιες ενέργειες προέβη; Πόσα και ποια άτομα εκτός του δυναμικού του Κέντρου (εργαζόμενοι και ωφελούμενοι) εμβολιάστηκαν την 1η δόση και πόσα τη 2η δόση, παίρνοντας τη θέση ατόμων εξυπηρετούμενων από το Κέντρο;

 

2. Θα ζητήσει την παραίτηση της Προέδρου και του ΔΣ καθώς και κάθε υπευθύνου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που εμπλέκεται στο γεγονός; Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό; 3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα ο θεσμός των σχολικών γευμάτων που είναι εξαιρετικά απαραίτητος σήμερα;» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr