Ερώτηση στη Βουλή για τον σύμβουλο του Βαρουφάκη

Ερώτηση στη Βουλή για τον σύμβουλο του Βαρουφάκη Facebook Twitter
0

Διευκρινίσεις για την ιδιότητα, τη σχέση εργασίας και τις αμοιβές του Γκλεν Κιμ, ως συμβούλου του υπουργού Οικονομικών, ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, πέντε βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ο Γκλεν Κιμ ήταν συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη στην κατάρτιση του «plan X» και ότι - όπως περιγράφει ο κ. Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του - το «Σχέδιο Χ» περιελάμβανε «την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων, την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τον επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, καθώς και έκτακτα μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

 

 Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζουν ακόμη ότι «τον Ιούλιο 2017, με ομιλία του στην Ιταλία, ο κ. Κιμ, έκανε λόγο για δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με διάθεση κουπονιών σε δημοσίους υπαλλήλους, αντί μισθού».

 Τα ερωτήματα που θέτουν και ζητούν απαντήσεις αφορούν την ιδιότητα του κ. Κιμ από το 2015 έως και σήμερα, ποια η σχέση εργασίας του και ποιο το σύνολο των αμοιβών και πρόσθετων παροχών (οδοιπορικά και λοιπές αποζημιώσεις) που έλαβε.

 

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Σταϊκούρας Χρήστος, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Δήμας Χρήστος, Φορτσάκης Θεόδωρος, Μπούρας Αθανάσιος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ