Επίθεση Άγκυρας στην Ελλάδα για σύνθημα κατά του μουφτή Ξάνθης και Navtex

Επίθεση Άγκυρας στην Ελλάδα για σύνθημα κατά του μουφτή Ξάνθης και Navtex Facebook Twitter
0

Ο Χαμί Άκσοϊ, εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, κατηγορεί την Ελλάδα για τις NAVTEX κοντά σε ελληνικά νησιά αλλά και σύνθημα κατά του μουφτή της Ξάνθης

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή, συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας, καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους», δήλωσε ο Άκσοϊ.

Συνέχισε δε αναφέροντας ότι «η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε τρεις NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών, που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και οι δύο από τις NAVTEX είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες NAVTEX της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες NAVTEX».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε επίσης «το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του 'Μουφτή' της Ξάνθης στην Ελλάδα».

«Καταδικάζουμε το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του 'μουφτή' Ξάνθης στην Ελλάδα. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μη ανεκτικότητα ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της 'Τουρκικής Μειονότητας' στη 'Δυτική' Θράκη και των εκπροσώπων τους. Αναμένουμε από το ελληνικό κράτος να 'ρίξει φως' στο ειδεχθές περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ