Eπεισόδιο Μεϊμαράκη με άνθρωπο του Σαμαρά

Eπεισόδιο Μεϊμαράκη με άνθρωπο του Σαμαρά Facebook Twitter
SOOC
1

Επεισόδιο έγινε το μεσημέρι ανάμεσα στον Βαγγέλη Μειμαράκη και δημοσιογράφο συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά στους διαδρόμους της Βουλής, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι "αλλοιώνει" όσα λέει και τα μεταφέρει στον πρώην Πρωθυπουργό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ενώ μιλούσε ο κ. Μειμαράκης σε δημοσιογράφους πλησίασε στο "πηγαδάκι" ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά.  «Παιδιά, πάω να φύγω γιατί ήρθε ο… που ακούει αυτά που λέω και τα παραφράζει», είπε ο τέως Πρόεδρος.

Ακολούθησε ο διάλογος:

Τ: «Τι κάνω;»

Μ: «Παραφράζεις και τα μεταφέρεις εκεί.» (δείχνοντας το γραφείο του Σαμαρά)

Τ: Εννοείς εγώ προσωπικά;

Μ: Ναι εσύ! Για σένα μου λένε

Ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού άρχισε να απομακρύνεται όταν ο κ. Μειμαράκης είπε: «Εσείς ξέρατε τον Κλωνάρη (σ.σ. ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε ανεπιτυχώς να κάνει τις εκλογές της Ν.Δ.), δεν τον ήξερα εγώ».

"Ούτε κατ΄ όψιν...Με αδικείς με αυτά που λες», απάντησε ο συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και κάποια στιγμή ενώ μιλούσαν ορισμένος ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του συνομιλητή του λέγοντας: «Άκουσες αυτό που σου λέω; Να προσέχεις!».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σημερα ακουσα στο ραδιοφωνο οτι σε τηλεφωνικη επικοινωνια Μειμαρακη-Μητσοτακη οταν προεκυψε το προβλημα των εσωκομματικων εκλογων ειπωθηκαν καποια απιστευτα "γαλλικα".Πραγματικα απιστευτα.Τωρα διαβαζω για αυτο το "συμβαν".Επισης δημοσιγραφικες πληροφοριες μεταφερουν οτι οι αναφορες του ενος υποψηφιου στον αλλον,ειδικα οταν δεν υπαρχουν κοντα " μικροφωνα" ,κατα κανονα γινονται σε ...απταιστη "γαλλικη".Κριμα.Και το λεω με καθε ειλικρινεια ως ανθρωπος ο οποιος δεν υπηρξε ποτε "νεοδημοκρατης".Κριμα.Η Νεα Δημοκρατια,οπως και το ΠΑΣΟΚ παλαιοτερα,υπηρξε ενα πολυ μεγαλο κομμα.Με ολες τις γνωστες αμαρτιες,λαθη και προβληματα τα οποια επεδεικνυε.Αλλα και ο παρων ρολος της,ως αξιωματικη αντιπολιτευση,ειναι εξαιρετικα σημαντικος.Ειδικα αυτην την περιοδο που καμμια κυβερνηση,καμμια απολυτως,δεν θα επρεπε να μπορει να λειτουργει ανεξελεγκτα,ο ρολος της αξιωματικης αντιπολιτευσης εχει ιδαιτερη σημασια.Και αυτον τον ρολο δεν μπορει να ασκησει η Ν.Δ. με τα συμπτωματα διαλυσης τα οποια παρουσιαζει.Το προβλημα στην χωρα μας υπηρξε ανεκαθεν το ιδιο.Επειδη τα πολιτικα κομματα δεν λειτουργησαν ποτε βασει υγιων θεσμικα,οργανωτικα και πολιτικα διαδικασιων,λειτουργουσαν,κατ'αναγκην,ως "τιμαρια"του εκαστοτε αρχηγου τους.Οταν οι συνθηκες στην χωρα ηταν καλες(..σπανιως...)η οποτε των κομματων ηγειτο μια σημαντικη πολιτικη προσωπικοτητα,η λειτουργια αυτη καθιστατο ομαλη, ενιοτε δε και αποτελεσματικη για την χωρα.Οσακις ομως η "προσωπικοτητα"αυτη δεν υπηρχε,αναποδραστα στην κομματικη ηγεσια ανερριχατο καποιος "πολιτικος νανος".Ο οποιος,αναποφευκτα,οδηγουσε το κομμα του,και πολυ χειροτερο και την χωρα,σε σηψη,διαλυση και αποσυνθεση.Το προσφατο παραδειγμα του Γιωργου Παπανδρεου ειναι χαρακτηριστικο,αν και σε καμμια περιπτωση το μοναδικο.Η διαλυση ,εστω και μερικη η σταδιακη,ενος πολιτικου συστηματος,ακομη και αυτου του σαθρου,διεφθαρμενου και ανικανου ελληνικου συστηματος,δημιουργει παντα δυσαρεστα επακολουθα.Πρωτον διοτι δημιουργει "πολιτικο κενο"το οποιο μπορει να καλυψει ο οποιοσδηποτε τυχοδιωκτικος και εξαρτημενος απο καπου "φορεας",και δευτερον διοτι η ιδια η διαδικασια αποδυναμωνει σημαντικα την χωρα και περιοριζει κατα πολυ τις δυνατοτητες της να λειτουργησει αποτελεσματικα στο εσωτερικο και,κυριως,στο εξωτερικο.Υπο τις παρουσες,δε,τραγικες οικονομικα,κοινωνικα,αλλα και γεωπολιτικα συνθηκες,οι δυνατοτητες της χωρας να "αυτοπροστατευθει" μεσω της προστασιας των πολιτων της,κυριολεκτικα εκμηδενιζονται.Θα υιοθετουσα και εγω τις εκκλησεις αρκετων σοβαρων ανθρωπων προς τα ηγετικα στελεχη της Ν.Δ. να "ανελθουν στο υψος των περιστασεων".Ομως οι μεχρι τωρα συμπεριφορες τους καταμαρτυρουν οτι μαλλον δεν εχουν τις δυνατοτητες,τα προσοντα,για να το πραξουν.Οτι ως πολιτικα μεγεθη δεν εχουν καμμια σχεση με τον ιδρυτη του κομματος τους.Και αυτο ειναι εξαιρετικα ατυχες.Πρωτα για τον τοπο,και μετα για το ιδιο το κομμα τους.