Επεισοδιακή η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή

Επεισοδιακή η ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή Facebook Twitter
0

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου κλήθηκε να καταθέσει ο διοικητής της ΕΥΠ, στον απόηχο των δημοσιευμάτων και των αποκαλύψεων περί παρακολουθήσεων.

Ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από άτομα που αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της επιτροπής, μεταξύ αυτών ο κ. Κακλαμάνης και η κ. Κανέλλη.

Ο διοικητής της ΕΥΠ επικαλέστηκε το απόρρητο για αυτή την άρνηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε η εξήγηση ότι τα άτομα αυτά προσήλθαν πριν τη συνεδρίαση στην αίθουσα για να ελέγξουν το χώρο και στη συνέχεια αποχώρησαν. Αυτό όμως αντικρούεται από τους βουλευτές που λένε ότι επρόκειτο για άτομα με διευθυντικές θέσεις στην ΕΥΠ.

Βουλευτές εξέφρασαν την απορία, πώς μπήκαν στη Βουλή χωρίς να δώσουν στοιχεία, αφού ελέγχονται αυστηρά όσοι εισέρχονται στο κτήριο.

«Δεν παρακολουθούσαμε βουλευτές»

Στο θέμα της ακρόασης τώρα του κ. Δραβίλλα, ο ίδιος υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπήρξε εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών για το θέμα της Χ.Α. ενώ κατά μια άλλη εκδοχή ισχυρίστηκε ότι επί των ημερών του δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις βουλευτών.

Για το περιβόητο «βαλιτσάκι» φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει και ότι το μόνο που υπάρχει είναι ένα τζιπ το οποίο εντοπίζει σήμα κινητών, όπως το ραδιογωνιόμετρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ