Ένταση στη Βουλή και υποχώρηση Κωνσταντοπούλου

Ένταση στη Βουλή και υποχώρηση Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
2

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Βουλή η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει χθες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι όμως σήμερα δεν βρίσκονται στη Βουλή καθώς δεν τους δόθηκε άδεια από τον εισαγγελέα.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου είπε ότι θα κάνει την ονομαστική ψηφοφορία επικαλούμενη άρθρο του Κανονισμού που το προβλέπει μέσω προεδρικής πρωτοβουλίας, ακόμα και όταν δεν είναι παρόντες οι βουλευτές. Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα, με έντονα σχόλια από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, και η συνεδρίαση διεκόπη για αρκετά λεπτά.

Τελικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέσυρε την πρόταση, τονίζοντας ότι κάποιοι πάνε να διαστρεβλώσουν τη θέση της.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Διαβάζω τον Κανονισμό της Βουλής, δε θα μπω στη διαδικασία ανάλυσης του τι προβλέπει για το αν πρέπει να είναι παρόντες οι 15 βουλευτές που ζητούν ονομαστική ψηφοφορία, βλέπω όμως ότι ο Πρόεδρος της Βουλής έχει αυτοτελές δικαίωμα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία όποτε το κρίνει αναγκαίο (άρθρο 72 παρ. 1 εδ γ' του Κανονισμού). Επομένως, η κ. Κωνσταντοπούλου είχε το δικαίωμα να το κάνει η ίδια, γιατί εξανίστανται στη Ν.Δ.; Και γιατί δεν το πήρε μέχρι τέλους πάνω της η κ. Κωνσταντοπούλου; νόμιμο δικαίωμά της είναι.Πάντως, πρέπει να γίνει μία ελάχιστη επισήμανση: η ονομαστική ψηφοφορία παραδοσιακά είναι ένα μέσο πίεσης προς την πλειοψηφία από τη μειοψηφία, όχι το ανάποδο. Και εν προκειμένω, μία ονομαστική ψηφοφορία από την πλειοψηφία (διά της Προέδρου της Βουλής) θα ήταν άστοχη τελείως.