Ellinika Hoaxes για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Αναληθής ο ισχυρισμός πως σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται PCR τεστ»

Ellinika Hoaxes για Μητσοτάκη: «Ο ισχυρισμός πως σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται PCR, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού - Πηγή: Eurokinissi.
0

Με δημοσίευμά τους τα «Ellinika Hoaxes» διαψεύδουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία ισχυρίστηκε πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δε συνταγογραφούνται μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι (PCR).

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της fact-checking ιστοσελίδας κάνει λόγο για «μείξη γεγονότων και παραποιήσεων» αναφορικά με την εν λόγω δήλωση. 

Κατά τη συνέντευξη, αποκρινόμενος σε πρόταση του δημοσιογράφου, Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με τη δυνατότητα συνταγογράφησης των μοριακών ελέγχων, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως τα μοριακά τεστ «δε συνταγογραφούνται σε καμία χώρα της Ευρώπης», για να επαναδιατυπώσει, ύστερα από υπόδειξη του δημοσιογράφου, ότι «μπορεί ενδεχομένως να γίνεται στην Αυστρία αλλά δεν είναι ο κανόνας».

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο 25:36.

Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δε συνταγογραφούνται τα τεστ PCR είναι αναληθής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία παραθέτει και χάρτη της Ευρώπης με τις χώρες που έχουν επιλέξει ο γιατρός να δίνει συνταγή η παραπεμπτικό για τέτοιου τύπου τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Πολίτες των χωρών του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου μπορούν, ύστερα από επικοινωνία με τον προσωπικό τους ιατρό, να λάβουν συνταγή ή παραπεμπτικό για τη διενέργεια τεστ PCR σε δημόσιες ή συνεργαζόμενες με το δημόσιο ιδιωτικές δομές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Σε ό,τι αφορά την Αυστρία, η συνταγογράφηση μοριακού ελέγχου δεν είναι αναγκαία, καθότι οι πολίτες (ανάλογα το κρατίδιο στο οποίο διαμένουν) μπορούν να κλείνουν από μόνοι τους ραντεβού για τεστ PCR σε επιλεγμένα διαγνωστικά κέντρα, ανέξοδα.

Ellinika Hoaxes για Μητσοτάκη: «Ο ισχυρισμός πως σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται PCR, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» Facebook Twitter
Πηγή: Ellinika Hoaxes.
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM