Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Χρεοκοπία μέχρι τον Ιούνιο, αν δεν υπάρξει συμφωνία

Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Χρεοκοπία μέχρι τον Ιούνιο, αν δεν υπάρξει συμφωνία Facebook Twitter
SOOC
1

Μιλώντας στο Reuters και στον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργόπουλο, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, εάν καταφύγει στα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών Ταμείων και «παγώσει» επιστροφές φόρων και πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Από τα μέσα Απριλίου και μετά ο δρόμος έχει αναταράξεις όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα έως το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας τα ταμειακά αποθέματα ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές, εάν χρειαστεί», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ωστόσο δεν κατονομάζεται.

Έτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», προειδοποιώντας όμως ότι «όσο περισσότερο περνά ο καιρός χωρίς να καταλήγει η αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ