Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και η Διώτη - Διαβάστε την ανακοίνωσή της

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και η Διώτη - Διαβάστε την ανακοίνωσή της Facebook Twitter
1

Την απόφαση να μη συμμετέχει στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε η βουλευτής Λάρισας του κόμματος, Ηρώ Διώτη, τονίζοντας ότι παραμένει πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, «γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δεν σταματούν». «Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε», πρόσθεσε.

Η δήλωση της κ. Διώτη έχει ως εξής:

«Από την 25η Γενάρη, οπότε και τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχώρησε επί έξι μήνες σε μία σκληρή διαπραγμάτευση με τις κυρίαρχες ελίτ στην ΕΕ. Το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης, αναντίρρητα προϊόν εκβιασμού εξαιτίας και της αδιαλλαξίας των εταίρων, αλλά και της μη προετοιμασίας από την ελληνική πλευρά ενός εναλλακτικού σχεδίου στην περίπτωση μη συμφωνίας, ήταν η υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εντείνει την ύφεση και την κοινωνική ανισότητα. Η δέσμευση από τις τελευταίες αποφάσεις των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή ενός έκτακτου συνεδρίου, που δε θα ήταν συνέδριο "εσωτερικού ξεκαθαρίσματος", θα έδινε τη δυνατότητα εκπόνησης σήμερα ενός εναλλακτικού σχεδίου απεμπλοκής -στο άμεσο μέλλον- από τα μνημόνια, ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διακυβέρνησης στις νέες συνθήκες αλλά και θα απαντούσε στα μεγάλα ερωτήματα που έθεσε η συγκυρία, δεν τηρήθηκε.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού και η προκήρυξη των εκλογών καθόρισε και το περιεχόμενο της πολιτικής με την οποία θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλαδή τη διαχείριση και την πιστή εφαρμογή της συμφωνίας.

Σε ό,τι με αφορά, δεν πιστεύω και δεν μπορώ να υπηρετήσω αυτό το σχέδιο. Η κάθοδός μου στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων 8 χρόνων -από το 2007 μέχρι και τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015- προέτασσε διαφορετικές διεκδικήσεις για τον κόσμο της εργασίας, τα πληττόμενα από τις πολιτικές λιτότητας στρώματα, τους νέους ανθρώπους.

Υπό αυτή την έννοια, δε θα συμμετέχω στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένω πολιτικά και κοινωνικά ενεργή, γιατί οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη δεν σταματούν. Εκεί, όλοι και όλες, θα συναντιόμαστε.

Ηρώ Μ. Διώτη

Βουλευτίνα Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια