Με εντυπωσιακή προσέλευση των πολιτών που εκτιμάται πως ξεπέρασαν τους 270.000 σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 2017, έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

 

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και, παρότι η εκλογική διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 19:00, λόγω αυξημένης προσέλευσης δόθηκε μια ώρα παράταση. Τα επιτελεία Παπανδρέου-Λοβέρδου ζήτησαν και νέα παράταση, ωστόσο η ΕΔΕΚΑΠ ανακοίνωσε πως κάτι τέτοιο θα ίσχυε μόνο σε όσα τμήματα υπήρχαν ουρές, ώστε να ψηφίσουν και οι τελευταίοι. 

 

Ο αρχικός στόχος των ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ για την συμμετοχή ήταν να προσέλθουν στις κάλπες 150.000 ψηφοφόροι, καθώς υπολόγιζαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στην πανδημία και αυτός θα ήταν ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός.

 

Στα στρατηγεία των έξι υποψηφίων και στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ικανοποίηση για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής που ξεπερνά κατά πολύ εκείνη των εσωκομματικών εκλογών του 2017 με 212.000 ψηφίσαντες. 

 

Τα πρώτα αποτελέσματα 

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής εκλογών, κ. Καπετανίδης ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα, σημειώνοντας πάντως πως προσώρας η ενσωμάτωση της Αττικής είναι πολύ μικρή, μόλις στο 3%. 

 

Αυτή τη στιγμή, τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ως εξή;

 

  • Νίκος Ανδουλάκης  40,1%
  • Παύλος Γερουλάνος 2,13%
  • Χάρης Καστανίδης  3,63%
  • Ανδρέας Λοβέρδος 24,13% 
  • Γιώργος Παπανδρέου 26,78%
  • Χρηστίδης Παύλος 3,21% 

 

Σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκο, κάθε πέντε λεπτά θα ενημερώνεται το σύστημα και θα αλλάζουν τα ποσοστά