Εκλογές 2023 - Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις»

Εκλογές 2023 - Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις» Facebook Twitter
0

Έκκληση στους νέους «να πάνε την Κυριακή στις κάλπες και «με την ψήφο τους να στείλουν στο σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη», απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική συγκέντρωση που έλαβε χώρα σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω σήμερα να απευθυνθώ ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους και εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη που είχαμε την αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας, μέσα στην πανεπιστημιούπολη, στους φοιτητές που διαδηλώνουν, στους φοιτητές που διασκεδάζουν. Θέλω να απευθυνθώ στις νέες και τους νέους της Θεσσαλονίκης που πριν από λίγες μέρες βούλιαξαν την πλατεία Αριστοτέλους για να διεκδικήσουν το νερό δημόσιο αγαθό. Θέλω να απευθυνθώ στις νέες και τους νέους και να τους πω, η δική σας συμμετοχή θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα», είπε και πρόσθεσε:

«Πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις, πηγαίνετε στην κάλπη για να στείλετε στο σπίτι του τον κύριο Μητσοτάκη, πηγαίνετε στην κάλπη για να φέρετε την αλλαγή. Όλες οι μεγάλες κατακτήσεις έγιναν με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή».

Τσίπρας: «Σε πανικό ο Μητσοτάκης»

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως «τις τελευταίες μέρες συμπτώματα πανικού» και πρόσθεσε:

«Είναι περίεργο, αφού για κάποιον που θέλει να πείσει ότι καλπάζει προς τη νίκη. Κι έχει καταφύγει στην τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων. Στο φόβο. Στη διασπορά του φόβου. Προσέξτε, λέει, η αλλαγή σημαίνει περιπέτειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει περιπέτειες. Ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα. Εδώ ξέρετε τι συμβαίνει; Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά ως φάρσα. Πάντα στην ιστορία μας δυνάστες, κατακτητές, αυταρχικά καθεστώτα, έλεγαν ακριβώς το ίδιο». 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας από τη μεταπολίτευση και μετά» και δήλωσε πως «κάθαρση θα έχουμε μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, ενώ με νίκη της ΝΔ θα έχουμε συγκάλυψη και δε θα μάθουμε ποτέ ποιος σήμερα κρατά τα στοιχεία των παρακολουθήσεων για να εκβιάζει το μισό πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα».

Κάλεσμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη

«Καλούμε και τον κ. Ανδρουλάκη να αφήσει τους διμέτωπους και τις ίσες αποστάσεις, αν θέλει στ΄ αλήθεια οι υπεύθυνοι του παρακράτους να λογοδοτήσουν, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, μόνο με προοδευτική κυβέρνηση αυτό θα γίνει πράξη», σημείωσε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα κριθούν για λίγες χιλιάδες ψήφους γι αυτό κάλεσε τα μέλη, τα στελέχη του κόμματος και τους υποψήφιους βουλευτές να εντείνουν τον αγώνα τους στους χώρους εργασίας, σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι.

Παράλληλα, έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Αλλαγή ή Μητσοτάκης άλλα τέσσερα χρόνια; ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ή συνέχεια της αδικίας και της εκμετάλλευσης;».

Η προεκλογική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε αφού ανέβηκαν στην εξέδρα οι υποψήφιοι βουλευτές, στην Α΄ και Β΄ εκλογική περιφέρεια, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM