Εκλογές 2023: Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας για να δώσει τα αποτελέσματα

Εκλογές 2023: Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κωνσταντίνος Τασούλας για να δώσει τα αποτελέσματα Facebook Twitter
Φωτ,: Eurokinissi
0

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έφτασε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Νωρίτερα, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Τασούλα, τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου.

«Χαίρομαι που σας βλέπω για μια ακόμα φορά σε σύντομο διάστημα. Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα και συνεχάρηκα μόλις προηγουμένως και την κυρία Σπανού για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Μου έδωσε, βάση του Συντάγματος, τα αποτελέσματα των εκλογών στο σχεδόν 100%, το αποτέλεσμα είναι σαφές και αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη. Σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να δρομολογήσετε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» ήταν τα λόγια που απηύθυνε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

«Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, οι δικές μου αρμοδιότητες είναι καθαρές κατά το Σύνταγμα. Θα έρθει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε μια ώρα περίπου. Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και ότι είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα που διεξήχθησαν σε ένα εξαιρετικό κλίμα. Νομίζω ότι η οκτακομματική νέα Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις για τον πρόεδρο της Βουλής. Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο» ήταν η απάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει ακολούθως με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αρχηγό του κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη νέα Βουλή για να τον διορίσει πρωθυπουργό και να του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Στις 11:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει  στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα παραλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 13:00 θα γίνει η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το απόγευμα της 26ης Ιουνίου αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης.

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών, που εξελέγησαν στις χθεσινές εκλογές και την Τρίτη 4 του μήνα, η ολομέλεια της Κ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM