Εκλογές 2023- Βουλή: Ο Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος

Εκλογές 2023- Βουλή Live: Ο Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις πρώτες εκλογές 2023. 

Η Βουλή συνήλθε σήμερα, για την εκλογή του προεδρείου, ενώ το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη των δεύτερων εκλογών 2023, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου. 

Με 270 ψήφους υπέρ ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ του ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Σημειώνεται πως υπήρξαν απουσίες από την ονομαστική ψηφοφορία, καθώς ο Όθωνας Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Σαμαράς δεν ψήφισαν. Αμφότεροι δεν ορκίστηκαν χθες μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές- επειδή βρίσκονταν στο εξωτερικό- κάτι που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. Επίσης, από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου της Βουλής απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. 

Με επιστολική ψήφο υπέρ του Κωνσταντίνου Τασούλα ψήφισαν ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτης Βαρδάκης, όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν. 

«Αυτή η Βουλή είναι φευγαλέα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά την επανεκλογή του. «Θα υπηρετήσω ως πρόεδρός της μέχρι τις επόμενες εκλογές, μαζί με τους άξιους αντιπροέδρους», συμπλήρωσε. 

Η διαδικασία στη Βουλή συνεχίζεται με την εκλογή των αντιπροέδρων, των γραμματέων και των κοσμητόρων. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής του προεδρείου, θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Βουλής, κάτι που ταυτόχρονα θα σημαίνει και την ολοκλήρωση της θητείας της. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM