Εκλογές 2023 - ΜέΡΑ 25: Τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Εκλογές 2023 - ΜέΡΑ 25: Τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας Facebook Twitter
Η Σοφία Σακοράφα. Φωτ.: Menelaos Myrillas/SOOC
0

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» και περιλαμβάνει τους εξής:

Στην πρώτη θέση είναι η αντιπρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Σοφία Σακοράφα.

Ακολουθούν τα κάτωθι πρόσωπα:

  • Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης.
  • Η Χριστίνα Μπαλτατζή, 33χρονη απόδημη, «παιδί της κρίσης», όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου, αρχιτέκτονας και κληρωτό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.
  • Η Θεσσαλονικιά Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.
  • Ο απόδημος αρχιτέκτονας Κώστας Στεφανίδης, κάτοικος Αυστραλίας, μέλος του DiEM25 και ενεργό μέλος της ομογένειας και του ΜέΡΑ25 στη Μελβούρνη.
  • Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πάντειου Πανεπιστημίου και διευθυντής του «Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής», Σεραφείμ Σεφεριάδης.
  • Ο πολεοδόμος Σπύρος Μουρατίδης, κάτοικος Αγγλίας, επίσης «παιδί της κρίσης», από τα πρώτα μέλη του DiEM25 το 2016. Είναι ο τρίτος απόδημος υποψήφιος του ψηφοδελτίου.
  • Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και πρώην κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου, στέλεχος της Αριστεράς, του φεμινισμού και των κινημάτων.
  • O Στάθης Κουβελάκης, επί δεκαετίες καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου, στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Γαλλία και την Ελλάδα.
  • Η ηθοποιός, πρώην βουλευτής και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Μάνια Παπαδημητρίου.
  • Ο πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπίστης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015, υποψήφιος Επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.
  • H, επί δύο δεκαετίες, καθηγήτρια Κοινωνικής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου UNSW της Αυστραλίας, Μάρι Βελονάκη, μέλος του DiEM25 από το 2016, υποψήφια Επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.
  • Η Αλεξάνδρα Κασίμη, αγωνίστρια του Μάη του '68 στη Γαλλία.
  • Ο οικονομολόγος, συγγραφέας και πρώην μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάσκος (παραιτήθηκε το 2015).
  • Στην τελευταία, τιμητική, θέση, βρίσκεται ο θρυλικός λυράρης από τα Ανώγεια, ο Ψαραντώνης (ήταν υποψήφιος, στην ίδια θέση, και το 2019).
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM