Διπλωματικές πηγές: Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν συζήτησαν θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά ζητήματα

Διπλωματικές πηγές: Μητσοτάκης και Ερντογάν δεν συζήτησαν θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά ζητήματα Facebook Twitter
Φωτ.: Dimitris Papamitsos/PM Handout/SOOC
0

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, - στο Βίλνιους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ - δεν συζήτησαν θέματα που άπτονται κυριαρχικών ζητημάτων και Ελλήνων πολιτών.

Ξεκαθαρίζεται πως στις επαφές μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας, οι δύο πλευρές έθεσαν διάφορα θέματα.

Σε σχέση με το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που διαχρονικά θέτει η τουρκική πλευρά, υπογραμμίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ουδέποτε συζήτησε ή αποδέχτηκε συζήτηση για θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες και κυριαρχικά θέματα της χώρας.

«Ας μην ανησυχεί, συνεπώς, η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εξωτερική πολιτική βρίσκεται σε ασφαλή χέρια» τονίζουν, αναφερόμενες σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε απαντήσεις σχετικά με τα σημερινά λεγόμενα του προέδρου της Τουρκίας για τη συνάντηση.

Όπως είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέματα που «σχετίζονταν με τη Δυτική Θράκη, το ζήτημα των μουφτήδων».

«Σήμερα ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι 'το βασικότερο θέμα που έθεσε' στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν 'τα ζητήματα της Δυτικής Θράκης' προαναγγέλλοντας και σχετικές ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις των υπουργείων Εξωτερικών. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύει ότι αποδέχθηκε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν Έλληνες πολίτες. Ειδικά, αφού εκμεταλλεύθηκε προεκλογικά με τον χειρότερο τρόπο το ζήτημα της Θράκης, διατυμπανίζοντας ότι θα το θέσει ο ίδιος στον Τούρκο Πρόεδρο και αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχουν οι ενέργειές του για τα εθνικά συμφέροντα» αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθως, το κόμμα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «εάν οι δηλώσεις Ερντογάν ισχύουν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πόσο επικίνδυνη είναι η πατριδοκαπηλία του κ. Μητσοτάκη για τη χώρα».

«Αναμένουμε ενημέρωση και ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, για το θέμα της Θράκης και για τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε 'υποχωρήσεις' σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM