Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8% η ΝΔ - Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8% η ΝΔ - Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Στο όριο του 30% βρίσκεται η ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis

Στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η ΝΔ είναι πρώτη με 29,8% με διαφορά 14,1 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, βρίσκεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 9,5%.


Αναλυτικά στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,8% (έναντι 30,4% τον Ιούνιο) το ΠΑΣΟΚ 15,7% (από 12,9%), η Ελληνική Λύση 10,9%, το ΚΚΕ 9,7% ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%. Ακολουθούν Φωνή Λογικής με 5,4%, Πλεύση με 5,3%, Νίκη με 4,4% και η Νέα Αριστερά με 5,6%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8% η ΝΔ - Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται στο 22%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στο 11,6, η Ελ. Λύση στο 8,1, το ΚΚΕ στο 7,2 και ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος με 7%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8% η ΝΔ - Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Οι ερωτώμενοι απάντησαν στον αν η χώρα πάει προς την σωστή κατεύθυνση με το 71% να πιστεύει ότι πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8% η ΝΔ - Πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Η ακρίβεια παραμένει το «νούμερο ένα» πρόβλημα για τους πολίτες έστω και εάν τα ποσοστά της απάντησης έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουνίου καθώς δεύτερη αυθόρμητη απάντηση είναι η οικονομία ενώ και η ιατρική περίθαλψη, με τη συζήτηση για το ΕΣΥ να έχει ενταθεί, δείχνει να απασχολεί σοβαρά τους ερωτηθέντες.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM