Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Άνετη επικράτηση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Άνετη επικράτηση Κασσελάκη Facebook Twitter
0

Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται, με διψήφιο ποσοστό, έναντι του ΠΑΣΟΚ, στην εκτίμηση ψήφου με τη διαφορά να είναι στο 11,8% ενώ στην τρίτη θέση, σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση ψήφου, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη η δημοσκόπηση καταγράφει την ικανοποίηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την επανεκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος. Επιπλέον, αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επικείμενες εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να έχει υπεροχή όσον αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Marc: Ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν σήμερα εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής: ΝΔ το 27,6%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής το 16,5%, ΣΥΡΙΖΑ το 8,8%, Ελληνική Λύση το 7,5%, ΚΚΕ το 7,4%, Πλεύση Ελευθερίας το 4,2%, Φωνή Λογικής το 4%, ΝΙΚΗ το 2,7%, ΜέΡΑ25 το 2,4%, Σπαρτιάτες το 1,4% και Νέα Αριστερά το 1,3%. Ακόμη, το 2,2% απάντησε άλλο κόμμα, το 1,4% ότι θα ψηφίσει άκυρο/λευκό, το 1,9% ότι δεν θα ψηφίσει και το 10,7% δήλωσε αναποφάσιστο.

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα: ΝΔ 31%, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 19,2%, ΣΥΡΙΖΑ 10,3%, Ελληνική Λύση 8,8%, ΚΚΕ 8,6%, Πλεύση Ελευθερίας 5%, Φωνή Λογικής 4,6%, ΝΙΚΗ 3,1%, ΜέΡΑ25 2,8%, Σπαρτιάτες 1,7% και Νέα Αριστερά 1,7% και 3,2% άλλο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

  • ΝΔ 27,6%
  • ΠΑΣΟΚ 16,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 8,8%
  • Ελληνική Λύση 7,5%
  • ΚΚΕ 7,4%
  • Πλεύση Ελευθερίας 4,2%
  • Φωνή Λογικής 4%
  • Νίκη 2,7%
  • ΜέΡΑ 25 2,4%
  • Σπαρτιάτες 1,4%
  • Νέα Αριστερά 1,3%
  • Άλλο κόμμα 2,2%
  • Λευκό - άκυρο 1,4%
  • Δεν θα ψηφίσω 1,9%
  • Δεν έχω αποφασίσει 10,7%

Δημοσκόπηση Marc: Ποιον θέλουν για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ερώτηση για ποιον προτιμούν για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι είχαν ψηφίσει το κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, απάντησαν: τον Στέφανο Κασσελάκη (34,1%), τον Σωκράτη Φάμελλο (20,9%), τον Παύλο Πολάκη (14,2%), τον Νίκο Φαραντούρη (6,1%), τον Απόστολο Γκλέτσο (4,1%), άλλο πρόσωπο (15,1%), δεν ξέρω/δεν απαντώ (5,5%).

Σαρωτική είναι η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις απαντήσεις, στο ίδιο ερώτημα, όσων δηλώνουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα ανάλογα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής: τον Στέφανο Κασσελάκη (52,9%), τον Σωκράτη Φάμελλο (14,3%), τον Παύλο Πολάκη (11,4%), τον Απόστολο Γκλέτσο (5%), τον Νίκο Φαραντούρη (4,5%), άλλο πρόσωπο (8,7%), δεν ξέρω/δεν απαντώ (3,3%).

Δημοσκόπηση Marc: Τι πιστεύουν για ΠΑΣΟΚ και επανεκλογή Ανδρουλάκη

Στο ερώτημα εάν ειναι ικανοποιημένοι ή όχι από την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων το 46,2% είπε «Ναι» και «μάλλον ναι», «όχι» και «μάλλον όχι» είπε το 43,1%, ενώ δεν απάντησε το 10,7%.

Στο ίδιο ερώτημα, τα ποσοστά των απαντήσεων όσων δήλωσαν στην πρόθεση ψήφου ότι θα ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ, έχουν ως εξής: «ναι» και «μάλλον ναι» το 76,3%, «όχι» και «μάλλον όχι» το 23,1%, ενώ δεν απάντησε το 0,6%.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να καλύψει με επάρκεια το κενό αντιπολίτευσης και να αποτελέσει ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο», οι απαντήσεις είναι διχασμένες, με το  53,2% να απαντά αρνητικά και το 44,1% θετικά. Ωστόσο, στο ίδιο ερώτημα οι κατά δήλωση τους δυνητικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ήταν θετικοί σε ποσοστό 78% και αρνητικοί σε ποσοστό 21,2%.

Η δυναμική που φέρεται να έχει αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν δείχνει να το καθιστά ικανό να νικήσει την Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, με το 71,7% στο σύνολο του πληθυσμού αλλά και το 49,7% των ίδιων των φηφοφόρων του να μην θεωρεί επιτεύξιμο έναν τέτοιο στόχο.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα της Marc για τον ΑΝΤ1 ρωτήθηκαν ποιο από τα δύο κόμματα προτιμούν ως αξιωματική αντιπολίτευση και απάντησαν: το ΠΑΣΟΚ (49,8%), τον ΣΥΡΙΖΑ (25%), κανένα από τα δύο/άλλο κόμμα (22%), δεν απαντώ (3,3%).

Δημοσκόπηση Marc: «Σωστή η απόφαση» για τα κινητά στην τσάντα

Για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, ως σωστή και μάλλον σωστή απόφαση την χαρακτήρισε το 85,4% των ερωτώμενων, λανθασμένη ή μάλλον λανθασμένη την θεωρεί το 12,5%, ενώ δεν απάντησε το 2,1% όσων συμμετείχαν στην έρευνα της Marc.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η απαγόρευση των κινητών στο σχολείο θα συμβάλει στον περιορισμό του φαινομένου της βίας των ανηλίκων», το 21,4% απάντηση «Ναι», το 53,7% απάντησε «Ναι, αλλά χρειάζονται και άλλα μέτρα», το 23,6% απάντησε «Όχι», ενώ δεν απάντησε το 1,3%.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM