Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει το μεσημέρι στην έκτακτη σύνοδο

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει το μεσημέρι στην έκτακτη σύνοδο Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ύστερα από επίσημη πρόσκληση της ΔΙΣ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση, διά στόματος του Γιάννη Οικονόμου είχε διαψεύσει τις πληροφορίες και τις διαρροές εκκλησιαστικών πηγών περί μονιμοποίησης 4.000 ιερέων κάνοντας λόγο για «παραφιλολογία», τονίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει και προβλέπει τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων.

Εκκλησιαστικές πηγές τόνιζαν την περασμένη εβδομάδα πως αυτή είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός συμμετέχει σε συνεδρίαση της ΔΙΣ, που συγκαλείται εκτάκτως για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ως κίνηση με βαρύνουσα σημασία την απόφαση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στην ΔΙΣ, ερμηνεύοντάς την ως πράξη σύσφιγξης των σχέσεων με την Εκκλησία.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επιδώσει στον πρωθυπουργό υπόμνημα, με τα ζητήματα στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας που θεωρούνται εκκρεμή από την αρμόδια Επιτροπή Σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας. Η μονιμοποίηση ιερέων πάντως, φέρεται να είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί την Επιτροπή. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ