Διαγραφή Αυγενάκη από ΝΔ: «Ζήτησα δημοσίως συγγνώμη- Παραμένω βουλευτής Ηρακλείου» απαντά ο πρώην υπουργός

Διαγραφή Αυγενάκη από ΝΔ: «Ζήτησα δημοσίως συγγνώμη- Ήμουν και παραμένω βουλευτής Ηρακλείου» απαντά ο πρώην υπουργός Facebook Twitter
Λευτέρης Αυγενάκης/ Φωτ.: SOOC
0

Προς διαγραφή είναι ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά το επεισόδιο βιαιοπραγίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου.

Προτού ακόμη ανακοινωθεί επίσημα η διαγραφή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα παραμείνει βουλευτής Ηρακλείου και θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινοβουλευτικό έργο της Νέας Δημοκρατίας. «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης. 

Η διαγραφή του πρώην υπουργού και πρώην γραμματέα του κόμματους θεωρείται δεδομένη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας τη διαγραφή του και έτσι, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ η δεύτερη «αναμένεται να επικυρώσει την εισσήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας»

O Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε την απόφαση του πρωθυπουργού μέσω Χ:

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας» έγραψε στο X. 

«Ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε» είπε στον ΣΚΑΪ.  «Όλα έγιναν «στην αγωνία μου να προλάβω την πτήση», ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε «καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία».

Σημείωσε επίσης πως «δεν έχω κανένα ζήτημα να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη», όσο για το αν θα παραιτηθεί είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».

Ανέφερε ότι το περιστατικό έχει λάβει μια εντελώς λανθασμένη τροπή και έκανε λόγο για «αποσπασματικά γεγονότα».

Επανέλαβε πως «υπήρχε μια κακιά στιγμή» και μίλησε για «αγωνία και τρέξιμο» είναι «συνεπής σε υποχρεώσεις».

Η πρωινή ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM