Το βράδυ η (επταμερής τελικά) κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα

Το βράδυ η (επταμερής τελικά) κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
6

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής η επταμερής τελικά συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ μαζί με τους Τσίπρα, Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Άγνωστο παραμένει αν θα δώσει το παρών και ο Γιάνης Βαρουφάκης με σημερινά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα μείνει τελικά στην Αθήνα ενώ στέλεχος της κυβέρνησης σημειώνει ότι θεσμικά ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει κάποιο λόγο να παρευρεθεί σε αυτήν την συνάντηση. 

Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει στους συμμετέχοντας το θέμα της ρευστότητας και θα ζητήσει τις ανάσες που είναι αναγκαίες ώστε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για μια οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε με πρωτοβουλία του Ομπάμα τηλεφωνική επικοινωνία του με την Άνκελα Μέρκελ από την οποία ζήτησε μια «ρεαλιστική συμφωνία» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης.

Πάντως το κλίμα εν όψει της συνάντησης παραμένει βαρύ μετά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών τόσο από την ελληνική, όσο και από τη γερμανική πλευρά.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Το αρχικό ραντεβού ήταν οι Μέρκελ και Τσίπρας, δηλαδή 1+1.Μετά προστέθηκε ο Ολάντ, δηλαδή 2+1Σήμερα φτάσαμε να είναι 6+1, Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Τούσκ, Γιούνκερ, Ντάισεμπλουμ και ο Τσίπρας. Μπορεί να σκοπεύουν να του ανακοινώσουν μια πολύ πολύ σημαντική απόφαση, το βάρος της οποίας δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της η Μέρκελ. Φοβάμαι οτι θα πέσει "πολύ ξύλο". Μου θυμίζει σκηνικό Καννών...
@ΓκαργκαουλαςΕυχαριστω για την ενημερωτικη,και ...ακρως διευκρινιστικη, τοποθετηση σου!Ελπιζω να μου επιτρεψεις μιαν ερωτηση .Πριν γινεις "Γκαργκαουλας"(παρεμπιπτοντως,πολυ ωραιο nome de plume ! ) ποιος ακριβως ησουν ;