Το βράδυ η (επταμερής τελικά) κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα

Το βράδυ η (επταμερής τελικά) κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα Facebook Twitter
SOOC
6

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής η επταμερής τελικά συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ μαζί με τους Τσίπρα, Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Άγνωστο παραμένει αν θα δώσει το παρών και ο Γιάνης Βαρουφάκης με σημερινά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα μείνει τελικά στην Αθήνα ενώ στέλεχος της κυβέρνησης σημειώνει ότι θεσμικά ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει κάποιο λόγο να παρευρεθεί σε αυτήν την συνάντηση. 

Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει στους συμμετέχοντας το θέμα της ρευστότητας και θα ζητήσει τις ανάσες που είναι αναγκαίες ώστε η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για μια οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε με πρωτοβουλία του Ομπάμα τηλεφωνική επικοινωνία του με την Άνκελα Μέρκελ από την οποία ζήτησε μια «ρεαλιστική συμφωνία» που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός Ευρωζώνης.

Πάντως το κλίμα εν όψει της συνάντησης παραμένει βαρύ μετά τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών τόσο από την ελληνική, όσο και από τη γερμανική πλευρά.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το αρχικό ραντεβού ήταν οι Μέρκελ και Τσίπρας, δηλαδή 1+1.Μετά προστέθηκε ο Ολάντ, δηλαδή 2+1Σήμερα φτάσαμε να είναι 6+1, Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Τούσκ, Γιούνκερ, Ντάισεμπλουμ και ο Τσίπρας. Μπορεί να σκοπεύουν να του ανακοινώσουν μια πολύ πολύ σημαντική απόφαση, το βάρος της οποίας δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της η Μέρκελ. Φοβάμαι οτι θα πέσει "πολύ ξύλο". Μου θυμίζει σκηνικό Καννών...
@ΓκαργκαουλαςΕυχαριστω για την ενημερωτικη,και ...ακρως διευκρινιστικη, τοποθετηση σου!Ελπιζω να μου επιτρεψεις μιαν ερωτηση .Πριν γινεις "Γκαργκαουλας"(παρεμπιπτοντως,πολυ ωραιο nome de plume ! ) ποιος ακριβως ησουν ;