Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας καλεί τον Πολάκη

Βουλή: Η Επιτροπή Δεοντολογίας καλεί τον Πολάκη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τον τέως αναπληρωτή Υγείας, Παύλο Πολάκη, καλεί στην πρώτη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της νέας Βουλής υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου.


Κατά τη συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθούν αιτήματα για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη, έπειτα από έγκληση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για την καταγραφή της συνομιλίας τους, καθώς και τη μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η εξέλιξη αυτή έφερε την έντονη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων σε δήλωσή του επικαλέστηκε εκ νέου τον ισχυρισμό ότι θα πρέπει η έρευνα να γίνει όχι με τη διαδικασία της άρσεως ασυλίας αλλά με εκείνη που προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς, όπως υποστηρίζει, αυτά για τα οποία κατηγορείται τα έκανε όταν είχε την υπουργική ιδιότητα. Μάλιστα χρησιμοποίησε τον όρο «απαιτώ» για τη συγκεκριμένη και επιθυμητή για εκείνον διαδικασία. 

«Αυτό που θέλω να πω είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Επειδή αυτά τα "αδικήματα" τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής για τη σύσταση Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής», ανέφερε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της Ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM