Βουλή: Χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος

Βουλή: Χωρίς ΚΟ οι ΑΝΕΛ αν φύγει ο Παπαχριστόπουλος Facebook Twitter
0

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σχετικά με την τύχη της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, σε περίπτωση αποχώρησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου

Η επίμαχη γνωμοδότηση εστάλη πριν από λίγο επισήμως στους ΑΝΕΛ και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δώσει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του έως αύριο το πρωί, σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Μετά από αλλεπάλληλες δεσμεύσεις παραίτησης και αναβολές, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστηρίζει ότι παραιτηθεί αφού ψηφίσει αύριο το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την Παρασκευή.

Σε αυτή την περίπτωση την έδρα θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, αφήνοντας την Κ.Ο των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές εκ των οποίων μόνο οι 4 έχουν εκλεγεί με ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ.

Ο πέμπτος, είναι ο Αριστείδης Φωκάς που προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων που δεν προσμετράται. 

Οι πληροφορίες θέλουν το επιστημονικό συμβούλιο να ερμηνεύει το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής με τέτοιο τρόπου που καθιστά αναγκαστική τη διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο.

Το επίμαχο άρθρο αναφέρει ότι: «O κατά την πρoηγoύμενη παράγραφo ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας περιoρίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτεια».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM