Βόρεια Κορέα: Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί με κάμερες και τους μαθητές

Βόρεια Κορέα: Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να παρακολουθεί και τους μαθητές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τοποθέτησαν οι Αρχές της Βόρειας Κορέας στις αίθουσες νέου σχολικού συγκροτήματος μέσης εκπαίδευσης, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA) της Βόρειας Κορέας και η κρατική τηλεόραση έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα πλάνα από το νέο σχολικό συγκρότημα στα οποία διακρίνονται οι κάμερες παρακολούθησης που έχουν τοποθετηθεί ψηλά σε γωνιές των αιθουσών και σε τέτοια σημεία, ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση των μαθητών. Η κρατική τηλεόραση του καθεστώτος έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα του νέου σχολείου τονίζοντας πως «διαθέτει εγκαταστάσεις ώστε η εκπαίδευση που παρέχεται στους μαθητές να είναι υψηλού επιπέδου και σε σύγχρονη και ολοκληρωμένη βάση».

Βόρεια Κορέα: Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να παρακολουθεί και τους μαθητές Facebook Twitter
H κάμερα CCTV στην επάνω γωνία μιας τάξης στο Γυμνάσιο Songga Senior στην Πιονγκγιάνγκ / Φωτογραφία: Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Όμως, ειδικοί αναλυτές για τη Βόρεια Κορέα δήλωσαν στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νοτίου Κορέας «Yonhap News Agency» πως η τοποθέτηση του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ακόμα και στην αίθουσα χορού του νέου σχολείου σηματοδοτεί την αύξηση του ελέγχου από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στους πολίτες της Βόρειας Κορέας και ειδικότερα, στους νέους ανθρώπους με βασικό στόχο να τους απομακρύνει από την επιρροή της κουλτούρας και των πληροφοριών που λαμβάνουν από το εξωτερικό.

Βόρεια Κορέα: Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να παρακολουθεί και τους μαθητές Facebook Twitter
H κάμερα CCTV στην επάνω γωνία σχολικής τάξης / Φωτογραφία: Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Χονγκ Μιν, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενοποίησης της Κορέας (Korea Institute for National Unification), ανέφερε πως οι πολίτες της Βόρειας Κορέας που έχουν γεννηθεί μετά το 2000 είναι εξοικειωμένοι με την σύγχρονη ξένη κουλτούρα και εξαιρετικά περίεργοι για αυτή, γεγονός που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πηγή έντασης στο εσωτερικό της χώρας.

Βόρεια Κορέα: Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να παρακολουθεί και τους μαθητές Facebook Twitter
Μαθήτριες χορεύουν και πίσω στην πάνω γωνία της αίθουσας, η κάμερα / Φωτογραφία: Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αν και παραμένει άγνωστο αν έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης και σε άλλα σχολεία της χώρας ο Μιν δήλωσε για το θέμα: «Μπορεί να έχει προκύψει ανάγκη παρακολούθησης των μοτίβων συμπεριφοράς της νέας γενιάς μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης», επισημαίνοντας τις αυξανόμενες προσπάθειες της απομονωμένης χώρας να εμποδίσει την διείσδυση πληροφοριών από το εξωτερικό στο έδαφός της. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Reuters: Η ομάδα του Τραμπ εξετάζει άμεσες συνομιλίες με τον Κιμ της Βόρειας Κορέας

Διεθνή / Reuters: Η ομάδα του Τραμπ εξετάζει άμεσες συνομιλίες με τον Κιμ της Βόρειας Κορέας

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ενισχυμένος από την επέκταση του οπλοστασίου πυραύλων και τη στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία, δήλωσε πρόσφατα ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει περιθώριο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Και ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο - Κατηγορεί τις ΗΠΑ πως πυροδοτούν την ένταση

Διεθνή / Και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά τον Πούτιν, προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο

Ποτέ πριν η αντιπαράθεση στην κορεατική χερσόνησο δεν ήταν τόσο επικίνδυνη και οξεία ώστε να κλιμακωθεί στον πιο καταστροφικό θερμοπυρηνικό πόλεμο, είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Κατηγορεί τις ΗΠΑ πως πυροδοτούν την ένταση
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM