Βόφγκανγκ Σόιμπλε: Ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου

Βόφγκανγκ Σόιμπλε: Ο σκιώδης καγκελάριος του πόνου Facebook Twitter
EPA/BERND VON JUTRCZENKA
1

 

Ευθείες βολές δέχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τιν Γιάκομπ Όγκσταϊν σε άρθρο γνώμης στο περιοδικό Der Spiegel. "Ο Σόιμπλε επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία" τονίζει ο αρθρογράφος.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός της Γερμανίας, στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Όγκσταϊν, ρίχνοντας από την πρώτη θέση την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, στο άρθρο που δημοσιεύει το ΑΠΕ.


Όταν ο Γερμανός υπουργός απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αυτό αποτέλεσε μια αλλαγή πορείας, όχι μόνο για τη δημοφιλία του, αλλά και για τον γερμανικό ρόλο στην Ευρώπη, εξηγεί ο αρθρογράφος.


Αν η πορεία του Σόιμπλε από βαθιά ευρωπαϊστή σε έναν άνθρωπο που εκτοξεύει απειλές είναι και η πορεία της Γερμανίας, τότε αυτό είναι άσχημα νέα τόσο για το Βερολίνο όσο και για την Ευρώπη, τονίζει ο Όγκσταϊν.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρός όσο σήμερα, εκτιμά. Δεν έχει να χάσει τίποτε και έχει ζήσει τα πάντα. Θεωρείται σκιώδης καγκελάριος, όμως είναι ένας σκιώδης καγκελάριος του πόνου.


Αν και στο παρελθόν έχει εκφράσει επανειλημμένα την πίστη του στη Γερμανίδα καγκελάριο, τώρα φαίνεται να μην είναι καθόλου πιστός. Επέμεινε για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρόλο που η Μέρκελ είχε λάβει μια διαφορετική απόφαση, σημειώνει ο Όγκσταϊν.


Ο λόγος: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατευθύνει το ευρωπαϊκό μέλλον προς μια άλλη πορεία από αυτή της 'Αγγελα Μέρκελ, αλλά και του Χέλμουτ Κολ, εξηγεί ο Όγκσταϊν. Ο Σόιμπλε θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση για την πρόοδο της Ευρώπης, όμως πρόκειται για μια άλλη Ευρώπη, μια γερμανική.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Τα εχω κατ'επαναληψιν πει για το Der Spiegel.Εδω και μηνες.Οτι ειναι ενα σοβαρο,αξιοπιστο, και υπευθυνο ενημερωτικο εντυπο.Μονον που εδω και λιγο καιρο επαυσα να δεχομαι "αρνητικες κριτικες"για την αποψη μου αυτη.Το αντιθετο,μαλιστα.Η κατανοηση της πραγματικοτητας δεν ειναι παντα μια ευκολη διαδικασια.Συνηθως ,ομως,προκυπτει.Αργα η γρηγορα.