Βασιλιάς Κάρολος και Μητσοτάκης συζήτησαν για το Τατόι με «συνταγή Dumfries»

Κάρολος-Μητσοτάκης για το Τατόι με συνταγή Dumfries Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο βασιλιάς Κάρολος συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αποκατάσταση του ερειπωμένου οικογενειακού παλατιού του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου κοντά στην Αθήνα, αξίας12 εκατομμυρίων λιρών, πίνοντας τσάι στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπως περιγράφει η Daily Mail για τη συζήτηση του Βρετανού μονάρχη με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το Τατόι.

Ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τσάι στο κάστρο και συζήτησαν για την ανακαίνιση του οικογενειακού παλατιού του πρίγκιπα Φίλιππου στην Ελλάδα ύψους 12,3 εκατομμυρίων λιρών.

Το παλάτι του Τατοΐου, 27,36 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, ήταν κάποτε το σπίτι της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, πριν το στρατιωτικό πραξικόπημα «και τώρα έχουν απομείνει ερείπια, αλλά θα μπορούσε τώρα να μετατραπεί σε μουσείο σε ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας.» 

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί το παλάτι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, πέρυσι στο πλαίσιο της 200ής επετείου του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Το Ίδρυμα του μονάρχη παρέχει συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση του ιστορικού παλατιού.

Εκπρόσωπος του Έλληνα τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δήλωσε ότι τα σχέδια θα βασιστούν στην ανακαίνιση του Dumfries House στο Ayrshire, ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών, της οποίας ηγήθηκε ο βασιλιάς Κάρολος. «Θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής», σύμφωνα με τη Mirror.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ