«Όταν παρουσίασα το παράλληλο σύστημα πληρωμών μού πρότειναν να γίνω υπουργός», είπε το πρωί ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στον Σκάι.

 

 «Είχα κάνει μια σειρά από ομιλίες για το σχέδιο του παράλληλου συστήματος. Όταν παρουσίασα την ιδέα μου, οι αντιδράσεις ήταν θετικές γιατί ήταν ένα καλό σχέδιο που θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει πολλές χώρες. Ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2013 παρουσίασα στο σπίτι του Αλέξη Τσιπρα, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά το σχέδιο. Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μου πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών», τόμνισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας.

 

«Για το παράλληλο σύστημα πληρωμών μιλούσα ένα χρόνο πριν σε δημόσιες ομιλίες μου. Παράλληλο σύστημα πληρωμών θα έπρεπε να έχει κάθε χώρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων. «Για εμάς παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν να βρούμε δικούς μας τρόπους παροχής πληρωμών», τόνισε.

 

Ο πρώην υπουργός σημείωσε επίσης ότι σε καμιά περίπτωση δεν προετοίμαζε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα», θέλησε να συμπληρώσει.

 

Για τον Σόιμπλε είπε ότι «ενδιαφέρεται μόνο στο πώς να ''μαστιγώνει'' την Ελλάδα».