Βαλαβάνη: Την έδρα δεν τη δίνω γιατί με κατηγόρησαν

Βαλαβάνη: Την έδρα δεν τη δίνω γιατί με κατηγόρησαν Facebook Twitter
11

Στο ζήτημα με τις 200 χιλιάδες ευρώ που φέρεται να έβγαλε η μητέρα της από την τράπεζα αναφέρθηκε η απερχόμενη αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής. Η κ. Βαλαβάνη αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την απόσυρση του ποσού από την τράπεζα ενώ καταφέρθηκε και εναντίον σάιτ το οποίο, όπως είπε, δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η ίδια με τη μητέρα της. Όπως είπε το σάιτ υπαινίχθηκε ότι η φωτογραφία είναι πρόσφατη, «άρα η υπουργός διά ζώσης ειδοποίησε τη μητέρα της για τα επερχόμενα capital controls».

Όπως είπε η πρώην πλέον υπουργός, αυτοί που δημοσίευσαν την πλαστή φωτογραφία δεν πρόσεξαν ότι φοράει μια τιρκουάζ μπλούζα ενώ εκείνη από τότε που πέθανε ο άνδρας της πριν από μερικούς μήνες δεν έχει βγάλει τα μαύρα. Η κ. Βαλαβάνη τόνισε επίσης ότι αυτοί που δημοσίευσαν τη φωτογραφία φρόντισαν και να αφαιρέσουν από αυτή τον άνδρα της που επίσης εικονιζόταν. Τόνισε ότι η φωτογραφία είναι από εκδήλωση του 2012 στην Αγ. Γαλήνη.

Σημείωσε ότι  "δεν έχω τη δυνατότητα «να επικοινωνώ με τον σύζυγο μου στο υπερπέραν».

«Όπως καταλαβαίνετε μετά από αυτά και να ταλαντευόμουν να παραδώσω την έδρα μου, τώρα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την  παραδώσω. Να σε κατηγορήσουν και για ζητήματα διαφθοράς είναι πολύ βαρύ», τόνισε η κ. Βαλαβάνη.

Επίσης αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας και για αυτόν και για την υπόθεση της: "Αυτό το Σαββατοκύριακο ο κανιβαλισμός ήταν στις δόξες του".

Για το κομμάτι της παράδοσης του υπουργείο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ούτε τον Ευκλείδη, ούτε τον Τρύφωνα τους ζηλεύω. Βέβαια αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Ολο το προηγούμενο εξάμηνο, λόγω της διαπραγμάτευσης ο ΥΠΟΙΚ ήταν απών στο εξωτερικό».


Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι πλέον πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του ονείρου ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. «Αυτό που μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας -δεν κάτσαμε να βάλουμε στο χαρτί τι κάνουμε -μας έβαλε τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό συστημα. Τώρα αυτό το όνειρο γίνεται πολύ δυσκολότερο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δικαιότερο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει χωρίς βαθιές αλλαγές. Εύχομαι και ελπίζω σήμερα αυτοί που έχουν τη δυνατότητα τελικά να το κάνουν το δικαιότερο φορολογικό σύστημα» είπε. 

«Δυστυχώς τα βάρη που επιβάλλονται πάνω σε άλλα δυσβάστακτα βάρη δεν θα μπορεί να αναιρέσουντα βάρη που υφίστανται οι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σ' αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια