Αυστριακός καγκελάριος: Βοηθήστε τους Έλληνες

Αυστριακός καγκελάριος: Βοηθήστε τους Έλληνες Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

“Να βρεθεί επιτέλους μια μακροπρόθεσμη λύση”, ζητά ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί να βγεί από το νερό και όχι ενώ πνίγεται, κάθε φορά να βοηθιέται να περάσει το επόμενο κύμα.

Ο κ. Βάιμαν ο οποίος κρατά από την αρχή της διαπραγμάτευσης μια πιο φιλική προς τις ελληνικές θέσεις στάση, σημειώνει σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα ότι «θα πρέπει οι Έλληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα”. Ταυτόχρονα σημειώνει ότι και ο ίδιος θα συμβάλει να βρεθεί μαζί με τους Έλληνες μια λύση ενώ τονίζει ότι η χώρα δεν πρέπει με κανένα τρόπο να βγει από το ευρώ.

 «Όχι πως οι Έλληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια”, συμπληρώνει σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ο Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως λέει, μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελούσε την πλέον ακριβή επιλογή και θα προέκυπτε ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες, ενώ το όλο κλίμα στην Ευρωζώνη θα ήταν καταστρεπτικό εάν η Ευρώπη γινόταν μια ήπειρος όπου χώρες πετάγονται έξω από το κοινό νόμισμα, και αυτό θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ιδέα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ