Αυγενάκης: Ρουσφετολογικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - Η ΝΔ αποχωρεί

Αυγενάκης: Ρουσφετολογικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - Η ΝΔ αποχωρεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μύδρους κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «ρουσφετολογικές διευθετήσεις με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής». 

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3 ημέρες επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια "στο πόδι" και άγνωστο αριθμό τροπολογιών», σημειώνει με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Αυγενάκης που διαμηνύει ότι η ΝΔ, «ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις».

«Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή», τονίζει ο γραμματέας του κόμματος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:

«Η ΝΔ δε θα μετέχει στις ρουσφετολογικές διευθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με άρον άρον άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 3 ημέρες επιχειρεί να περάσει 4 νομοσχέδια στο πόδι και άγνωστο αριθμό τροπολογιών. Η Ν.Δ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να συμπράξει στον ευτελισμό των Θεσμών από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να λαμβάνει αποφάσεις. Αποχωρούμε λοιπόν από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, διότι δεν δεχόμαστε να είμαστε παρόντες σε μια απονομιμοποιημένη Βουλή.

»Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν πήγε ήδη από χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως είχε ανακοινώσει μετά τις ευρωεκλογές, αλλά επέλεξε να καθυστερήσει μια εβδομάδα δείχνει από μόνο του ό,τι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μήνυμα που τους έστειλαν οι πολίτες τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Φεύγοντας, ας δείξουν τον στοιχειώδη σεβασμό στους Θεσμούς».

Αυγενάκης: Ρουσφετολογικές ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή - Η ΝΔ αποχωρεί Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ