Απάντηση σε άρθρο συντάκτη της Ναυτεμπορικής που χαρακτήρισε «πολιτικά αφελή» την εμμονή του, σε εποχή κρίσης να διακηρύττει ότι η Αθήνα πρέπει να αλλάξει αισθητική, έστειλε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Πρόκειται για άρθρο του Δημήτρη Η. Χατζηδημητρίου στο οποίο ο υποψήφιος για την Αθήνα απαντά ως εξής:

 

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει αισθητική και πορεία. Είναι μια πόλη χωρίς αισθητική. H Αθήνα είναι μια πρωτεύουσα βουτηγμένη στο σκοτάδι, στα σκουπίδια και στη βρωμιά. Μια Αθήνα απωθητική. Μια Αθήνα που διώχνει τους πολίτες έξω από το κέντρο της και τους επισκέπτες έξω από την Ελλάδα...

 

Η ανασφάλεια έχει φωλιάσει στις καρδιές των κατοίκων και των επισκεπτών της πρώτης πόλης της χώρας μας. Η εγκληματικότητα βρίσκει πρόσφορο έδαφος  στους σκοτεινούς κι έρημους δρόμους με τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά...

 

Για να αλλάξεις την Αθήνα δεν χρειάζεσαι μεγαλεπίβολα σχέδια, αλλά όραμα και κυρίως παρουσία πάνω στα προβλήματα... Το να καθαρίσεις την πόλη σου από τα σκουπίδια και αν χρειαστεί να είσαι πάνω από την αποκομιδή ώστε να γίνεται σωστά, δεν “τσαλακώνει” την εικόνα σου, δεν σε υποβιβάζει.

 

Ενας δήμαρχος που θέλει να διοικεί δια του παραδείγματος, πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι εργάτης καθαριότητας, όπως όλοι αυτοί που εργάζονται στο δρόμο. Το να αλλάξεις τις σπασμένες λάμπες για να έχεις πια πιο φωτεινή πόλη, είναι εφικτό. Το να καθαρίζεις από ούρα και κόπρανα, δεν είναι σπουδαίο όραμα... Εχει να κάνει με το εάν έχεις σχέδιο και ηθική.

 

Η Ηθική είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την αισθητική. Όπως έλεγε ο Γάλλος φιλόσοφος Pierre Bourdieu, η αισθητική του σήμερα είναι η ηθική του αύριο...».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr