Απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες

Απάντηση Καμμένου σε Ερντογάν: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

 Απάντηση από τον Πάνο Καμμένο  στον Τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, ο οποίος την Κυριακή είχε δηλώσει πως η Τουρκία δε θα αφήσει «τους φυσικούς της πόρους σε πειρατές». 

«Οι μόνοι που δεν είναι είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο και οι πειρατές κρίνονται από τα συμβούλια ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όταν κατέχουν περιοχές που εισβάλουν παράνομα» είπε ο υπουργός Άμυνας μετά το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και προστατεύει την εθνική της κυριαρχία. Ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από κανόνες. Δεν προκαλεί κανέναν αλλά και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες» συνέχισε. 

 «Θα πρέπει κάποιο να μην ξεχνούν ότι τα σύνορα της Ελλάδας, θαλάσσια, εναέρια, χερσαία, είναι και σύνορα ΕΕ και όταν παραβιάζονται τα σύνορα, παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ» συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι το σύνολο του ΝΑΤΟ είναι «σε θέση να γνωρίζει με αναφορές των κυβερνητών των πλοίων ποιοι είναι αυτοί που παραβιάζουν μέσα στη συμμαχία τα εθνικά χωρικά ύδατα και τον εθνικό εναέριο χώρο».

«Να συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει η κάθε χώρα, τον υποθαλάσσιο, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η ΝΑ Μεσόγειος γίνεται ενεργειακό κέντρο» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM