Αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Γεωργιάδη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Υποδύεστε τις αθώες περιστερές»

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαφθορά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επί κυβέρνηση Μητσοτάκη η διαφθορά έγινε καθημερινή κανονικότητα. Σας πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη. Το ερώτημα προς τον άριστο και αξιοκράτη πρωθυπουργό είναι αφού αφού γνώριζε γιατί δεν έκανε τίποτα και φορτώνει το λαό 1 δισ. ευρώ Από τα 500 εκ. ευρωπαίων πολιτών τα 11 εκ. θα πληρώσουν το 78% των προστίμων».

«Δεν θα περάσει έτσι με συμψηφισμούς το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είστε ανήξεροι, γνωρίζατε. Η διαφθορά υπονομεύει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς της ΝΔ με βάση τη δικογραφία της ευρωπαίας εισαγγελέως και καλώ όλα τα κόμματα να τη ψηφίσουν, χωρίς παιχνίδια και μοντέλα Τριαντόπουλου ή Καραμανλή με κατασκευασμένες κατηγορίες» συνέχισε.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «ο κ. Ανδρουλάκης ξεχνά την περίοδο 1998-2004 τα πρόστιμα στη χώρα μας έφθασαν τα 862 εκ. ευρω. Από το 1996 τα πρόστιμα στη χώρα μας είναι 2,7 δισ. ευρώ. Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης; Υποδύεστε τις αθώες περιστερές κ. Ανδρουλάκη, τώρα ανακαλύψτε τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις; Μην περιμένετε να πιστέψουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της παρθενιάς, της αθωότητας και τη τιμιότητας».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Κ. Γεωργιάδη δεν έχετε έρμα, εσείς λέγατε στα κανάλια του Καρατζαφέρη ότι η ΝΔ είναι διεφθαρμένο κόμμα. Η αξία σας είναι η καρέκλα, είστε ο Jimmy Jump της πολιτικής. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Ανταπαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ με πρότεινε για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Είστε αμνήμων και αχάριστος, υιοθετώντας τα επιχειρήματα του Πολάκη. Τώρα είναι καλές οι υποκλοπές; Δωσατε διαπιστευτήρια στο υψηλό σας “προστάτη”».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κ. Ανδρουλάκη να δηλώνει: «Αθλιότητες. Παράνομη η υποκλοπή στο πρόσωπο μου, θέλατε το ΠΑΣΟΚ στη τσέπη σας. Είστε “εγκληματική” οργάνωση με βάση τη δικογραφία. Σαν το πόντικα πηδάτε από καράβι σε καράβι».

Επανερχόμενος ο κ. Γεωργιάδης, είπε: «Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι θα πληρώσουν τις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ρεπορτάζ / Ποιοι θα πληρώσουν τις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους, οι κανονικοί αγρότες όμως, που δεν συμμετείχαν στις απάτες, είναι αυτοί που κυρίως θα πληρώσουν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM