Αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Γεωργιάδη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Υποδύεστε τις αθώες περιστερές»

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαφθορά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επί κυβέρνηση Μητσοτάκη η διαφθορά έγινε καθημερινή κανονικότητα. Σας πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη. Το ερώτημα προς τον άριστο και αξιοκράτη πρωθυπουργό είναι αφού αφού γνώριζε γιατί δεν έκανε τίποτα και φορτώνει το λαό 1 δισ. ευρώ Από τα 500 εκ. ευρωπαίων πολιτών τα 11 εκ. θα πληρώσουν το 78% των προστίμων».

«Δεν θα περάσει έτσι με συμψηφισμούς το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είστε ανήξεροι, γνωρίζατε. Η διαφθορά υπονομεύει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς της ΝΔ με βάση τη δικογραφία της ευρωπαίας εισαγγελέως και καλώ όλα τα κόμματα να τη ψηφίσουν, χωρίς παιχνίδια και μοντέλα Τριαντόπουλου ή Καραμανλή με κατασκευασμένες κατηγορίες» συνέχισε.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «ο κ. Ανδρουλάκης ξεχνά την περίοδο 1998-2004 τα πρόστιμα στη χώρα μας έφθασαν τα 862 εκ. ευρω. Από το 1996 τα πρόστιμα στη χώρα μας είναι 2,7 δισ. ευρώ. Για όλα φταίει ο Μητσοτάκης; Υποδύεστε τις αθώες περιστερές κ. Ανδρουλάκη, τώρα ανακαλύψτε τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις; Μην περιμένετε να πιστέψουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της παρθενιάς, της αθωότητας και τη τιμιότητας».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Κ. Γεωργιάδη δεν έχετε έρμα, εσείς λέγατε στα κανάλια του Καρατζαφέρη ότι η ΝΔ είναι διεφθαρμένο κόμμα. Η αξία σας είναι η καρέκλα, είστε ο Jimmy Jump της πολιτικής. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Ανταπαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ με πρότεινε για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Είστε αμνήμων και αχάριστος, υιοθετώντας τα επιχειρήματα του Πολάκη. Τώρα είναι καλές οι υποκλοπές; Δωσατε διαπιστευτήρια στο υψηλό σας “προστάτη”».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κ. Ανδρουλάκη να δηλώνει: «Αθλιότητες. Παράνομη η υποκλοπή στο πρόσωπο μου, θέλατε το ΠΑΣΟΚ στη τσέπη σας. Είστε “εγκληματική” οργάνωση με βάση τη δικογραφία. Σαν το πόντικα πηδάτε από καράβι σε καράβι».

Επανερχόμενος ο κ. Γεωργιάδης, είπε: «Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι θα πληρώσουν τις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ρεπορτάζ / Ποιοι θα πληρώσουν τις απάτες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κυβέρνηση ομολόγησε την αποτυχία της στην αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους, οι κανονικοί αγρότες όμως, που δεν συμμετείχαν στις απάτες, είναι αυτοί που κυρίως θα πληρώσουν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM