"Αναποτελεσματικός" ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός

"Αναποτελεσματικός" ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός Facebook Twitter
1

Από τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής, μόλις 130 εκατομμύρια ευρώ έχουν βεβαιωθεί και μόλις 97 εκατομμύρια έχουν δεσμευθεί από την Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο κ. Νικολούδης χαρακτήρισε άδικο, ασταθές και μη αποτελεσματικό τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό που λειτουργεί στη χώρα μας, ενώ αποκάλυψε ότι ανάμεσα στις 497 ύποπτες υποθέσεις που έχει εντοπίσει η Αρχή, υπάρχουν φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν εισόδημα 7.500 ευρώ και οι καταθέσεις τους ανέρχονται σε 350.000 ευρώ! Αναφερόμενος δε στα περίπου 30.000 κατατεθειμένα "πόθεν έσχες" όπου έχουν εντοπιστεί 337 παραβιάσεις, είπε ότι ανάμεσά τους είναι πόθεν έσχες Γενικών Γραμματέων, μηχανικών και δημοσιογράφων, με τον Γιάννη Δημαρά από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων να ζητά την κατάθεση των σχετικών ονομάτων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της real πάντως, ο πρόεδρος της Αρχής υποστήριξε ότι ουδέποτε έλαβε το σύνολο ή και μέρος της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ για έλεγχο, ωστόσο διενεργεί διασταυρώσεις σχετικά με 54.000 ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα όσων απέστειλαν υψηλά ποσά εμβασμάτων στο εξωτερικό από το 2009 ως τώρα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM