Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Αλιβιζάτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω σε κοινό υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

«Μικρόψυχη» χαρακτήρισε ο Νίκος Αλιβιζάτος τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, σε ό,τι αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη

Χθες, ο Άρειος Πάγος απέκλεισε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το κόμμα Κασιδιάρη και στο πολυσέλιδο σκεπτικό του επεσήμανε πως «παροτρύνει την άσκηση βίας» και «προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία». Παράλληλα, δόθηκε το «πράσινο φως» στο κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

Ο Νίκος Αλιβιζάτος δήλωσε πως ήταν αναμενόμενες αυτές οι αποφάσεις του Άρειου Πάγου για τα δύο κόμματα, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. «Αν αύριο ο κ. Κασιδιάρης κάνει μια δήλωση από τη φυλακή και καλέσει να ψηφίσουν Κανελλόπουλο, τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να εμποδιστεί ο κ. Κανελλόπουλος. Αυτό έχει τελειώσει με την έκδοση αυτής της απόφασης», επεσήμανε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Αν χρειαστεί να γίνουν δεύτερες εκλογές, σημείωσε, η διαδικασία θα επαναληφθεί. Δηλαδή, τα κόμματα θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή και ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει. 

Αλιβιζάτος: «Μικρόψυχη» η στάση Τσίπρα για το κόμμα Κασιδιάρη 

Ο Νίκος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έγινε, προκειμένου να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο κοινό υπόμνημα των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω. Τελικά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν ξεχωριστά υπομνήματα. 

«Είχα αναλάβει την πρωτοβουλία να κάναμε ένα υπόμνημα από κοινού τα τρία μεγάλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αυτή η πρωτοβουλία, δυστυχώς, έμεινε πίσω γιατί δεν το θέλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κρίμα. Αν βγαίναμε και οι τρεις μαζί θα ήμασταν πολύ ισχυρότεροι και ηθικά και πολιτικά», δήλωσε ο καθηγητής. 

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά του κόμματος Κασιδιάρη, επειδή το κόμμα δεν είχε στηρίξει την τροπολογία για το «μπλόκο», καθώς τη θεωρούσε «προβληματική». 

«Είναι μικρόψυχο», δήλωσε ο Νίκος Αλιβιζάτος όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτή τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα. «Νομίζω τα λέει όλα αυτή η λέξη, είναι μικρόψυχο», επανέλαβε ο καθηγητής. 

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM