Αγωγή του Τσίπρα σε δύο δημοσιογράφους για συκοφαντία για το εξοχικό στο Σούνιο - Ζητά ένα εκατ. ευρώ

Αγωγή του Τσίπρα σε δύο δημοσιογράφους για συκοφαντία για το εξοχικό στο Σούνιο - Ζητά ένα εκατ. ευρώ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δύο αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστο και Ιω. Κουρτάκη, επιδόθηκαν πριν από λίγο, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε «να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες» τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

«Αντίθετα, συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και επιτελικώς συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. 

«Τηρώντας τη δημόσια δέσμευσή του και σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχωρά στο επόμενο στάδιο που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση των δύο αγωγών με αίτημα ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί πως οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους λειτούργησαν παράνομα και τον προσέβαλαν με τις «αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, δια του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά».

Οι ίδιες πηγές θυμίζουν ότι με το εξώδικό του ο κ. Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να του επιδικάσει «ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που ανάφεραν στις συκοφαντίες τους οι δύο δημοσιογράφοι ότι στοίχισε η ανακαίνιση της ενοικιαζόμενης κατοικίας. Ποσό το οποίο θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης».

Οι πηγές τις Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «ψεύδη των Κουρτάκη-Παπαχρήστου»: «Οι δύο δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγόρασε "βίλα", όπου μετακόμισε και κατοικεί και ότι η ανακαίνιση της κόστισε 1.000.000 ευρώ. Το 1.000.000 ευρώ ισχυρίστηκαν ότι είτε το κατέβαλε κατασκευαστική εταιρεία ομίλου εισηγμένου στο χρηματιστήριο, που ανήκει σε πασίγνωστο επιχειρηματία, είτε το κατέβαλε ο ίδιος ο Τσίπρας με χρήματα, που αφήνονται αμφιβολίες εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες.

»Μάλιστα, ο κ. Κουρτάκης δήλωνε πως "είναι αργά για να φτιάξει ενοικιαστήριο", ή πως είναι δύσκολο να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρεία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής και σαφώς εννοούσε πως έχουν γίνει παράνομες πράξεις, οι οποίες επιχειρείται να συγκαλυφθούν. Ανάμεσα στα ψεύδη και η προσβλητική της προσωπικότητας του Α. Τσίπρα, ως πολίτη και πολιτικού προσώπου, αναφορά του κ. Παπαχρήστου "είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με τη διαπλοκή"».


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλήθεια είναι εξής: «Τον Ιούνιο του 2020 ο Αλέξης Τσίπρας νοίκιασε εξοχική κατοικία με εμβαδόν 71 τ.μ. και με υπόγειο αντίστοιχου εμβαδού, με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης και 900 ευρώ μηνιαίως για το τέταρτο έτος. Η συμφωνία περιλάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των πρώτων τριών ετών, η οποία και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε λογαριασμό του εκμισθωτή. Το κόστος ανακαίνισης ανέλαβε εξ' ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης με το σύνολο των παραστατικών να ανέρχεται στις 20.000. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία (συμβόλαια και λογαριασμούς)».


Δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν οι Γιάννης Μαντζουράνης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM