Στις εκλογές ο λαός ψήφισε Δημοκρατία και Ευρώπη, με συντριπτικές πλειοψηφίες

Στις εκλογές ο λαός ψήφισε Δημοκρατία και Ευρώπη, με συντριπτικές πλειοψηφίες Facebook Twitter
Φωτ: Nikos Libertas / SOOC
1

Επίτιμος δημότης Ξάνθης ανακηρύχθηκε σήμερα από το δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την ακριτική πόλη στο πλαίσιο των εορτασμών για την 96η επέτειο της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, στις 4 Οκτωβρίου 1919. Στον κ. Παυλόπουλο επιδόθηκε και το χρυσό κλειδί της πόλης καθώς και η χρυσή ζώνη της παραδοσιακής φορεσιάς που φορούσαν οι γυναίκες της Θράκης στο διάβα των αιώνων.


«Συνεχίζουμε στο διηνεκές να φυλάσσουμε Θερμοπύλες. Η υπεράσπισή τους βαραίνει όλους μας. Τα διδάγματα που απορρέουν από την ιστορία είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών, με σύνεση, προνοητικότητα και σθένος. Πρώτιστο διακύβευμα είναι αυτό της εθνικής συνεννόησης και είμαστε βέβαιοι ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να δημιουργηθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης», ανέφερε,μεταξύ άλλων προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο δημαρχιακό μέγαρο της Ξάνθης, ο κ. Δημαρχόπουλος.


Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι « με ιερή συγκίνηση αλλά και εθνικό δέος αποδέχομαι αυτή την ύψιστη τιμή, της ανακήρυξης μου ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξάνθης. Και επιτρέψτε μου κ. δήμαρχε να συγκαταλέγω αυτή την στιγμή ανάμεσα σε εκείνες τις λίγες για τις οποίες αισθάνομαι περήφανος επειδή ο λαός και η θεία πρόνοια μου επιδαψίλευσαν την δυνατότητα να ζήσω».


«Οι ρίζες του ελληνισμού εδώ στην Θράκη, η αφετηρία του ελληνισμού, χάνεται στα βάθη των αιώνων», επισήμανε στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την Θράκη ως «το μεγαλύτερο, ίσως, Ιωνικό κέντρο της Κλασσικής Αρχαιότητας, κέντρο πολιτισμού και ανδρείας».


Κάνοντας αναφορά στα διδάγματα της ιστορίας σε σχέση με την σημερινή κατάσταση στη χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «η ιστορία μάς διδάσκει τι είναι εκείνο που μπορούμε να καταφέρουμε εμείς οι Έλληνες όταν ενωμένοι και ιδίως πέρα και έξω από πολιτικές σκοπιμότητες υπηρετούμε τον τόπο μας και τους εθνικούς σκοπούς μας».
«Το αποδείξαμε πρόσφατα όταν η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου πήρε την απόφαση, παραμέρισε τις διαφορές της για να κρατήσει την Ελλάδα, όρθια, σταθερή, μέσα στον προορισμό που τής ανήκει, στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη», σημείωσε ο ίδιος.


Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού ανέδειξε τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις συντριπτικώς πλειοψηφούσες για να διαχειριστούν το δύσκολο μέλλον του τόπου. Μίλησε, επίσης, για τις επιτυχίες των Ελλήνων όταν συνδυάζουν αρμονικά, την στρατιωτική δύναμη με την διπλωματία, φέρνοντας ως παράδειγμα κορυφαίας πολιτικής προσωπικότητας που συνδύασε τους δύο αυτούς παράγοντες, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Θράκης, τον Ελευθέριο Βενιζέλο.


«Να υπερασπιζόμαστε την Θράκη μας-τον τόπο μας. Αυτό είναι το χρέος που με επιφορτίζει η μεγάλη τιμή την οποία με περιποιείτε σήμερα. Και αυτόν τον αγώνα της υπεράσπισης του τόπου και του μέλλοντος του λαού μας, πρέπει να τον κάνουμε όλοι μαζί, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές και πέρα και έξω από θρησκευτικές διαφορές. Όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε χωρίς να κοιτάμε τι είναι εκείνο που μας χωρίζει. Αρκεί να έχουμε ως στόχο να τηρούμε απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και –κυρίως- να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας, για την ιερή πατρίδα μας, την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε στις 10.15 το πρωί την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και αμέσως μετά την τελετή ανακήρυξής του, σε επίτιμο δημότη Ξάνθης, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώον της πόλης. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο όπου έλαβε χώρα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιόν του, αφού προηγουμένως περπάτησε στην κεντρική λεωφόρο της 28ης Οκτωβρίου της Ξάνθης χαιρετώντας από κοντά τους συγκεντρωμένους πολίτες. Τέλος , ο κ. Παυλόπουλος παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του στην ορεινή κωμόπολη της Σταυρούπολης, ο δήμαρχος Ξάνθης και οι φορείς του νομού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ψέματα, τόσο το "Ευρώπη" όσο και το "Δημοκρατία".Ο λαός Νευρωζώνη ψηφίζει επειδή φοβάται από την ενορχηστρωμένη τρομοκράτηση, όχι Ευρώπη. Και υπενθυμίζω πως Ρωσία, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σερβία είναι ΕΥΡΩΠΗ και όχι στην Ένωση. Και Σουηδία, Βρετανία και άλλοι είναι στην Ένωση και δεν είναι στην Νευρωζώνη.Σε ότι αφορά το μεγαλύτερο ψέμα, αυτό περί δημοκρατίας, είναι ηλίου φαεινότερο πως κανένα κόμμα δεν έχει στόχο τη δημοκρατία αφού δεν περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του ριζικές πολιτειακές αλλαγές προς την κατεύθυνση έστω λίγο περισσότερης δημοκρατικότητας.Δημοκρατία σημαίνει πως η εξουσία ασκείται από τον δήμο, τους πολίτες. Μπορούμε ίσως να την διακρίνουμε σε νομοθετική, δικαστική και κυβερνητική (όχι βέβαια εκτελεστική). Σήμερα την νομοθετική την ασκούν 300 άνθρωποι από τους πλέον πλούσιους χωρίς κανέναν πολιτικό (από τους πολίτες) έλεγχο, την δικαστική ούτε καν αιρετοί και την κυβερνητική επίσης ολίγοι που διορίζονται από τους πρώτους 300.Όπερ έδει δείξαι.