ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δικηγόρος μήνυσε τον Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία

Δικηγόρος μήνυσε τον Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
4

Ο δικηγόρος Π. Γιαννόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ζητώντας να του αποδοθεί δόλος σε βαθμό κακουργήματος, για προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, ή την διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Π. Γιαννόπουλος ζητά ακόμα η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του Γ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Επίσης, ζητά να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ενοχής τους.

Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ο Γ. Βαρουφάκης ενεργώντας δολίως ζημίωσε με πράξεις και ενέργειες του τον ελληνικό λαό με το ποσό των 20,8 δις ευρώ και ότι «παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως την πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του πρωθυπουργού και της ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποίας ορκίστηκε». Προσθέτει ότι η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής «επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».

Τέλος, ο Π. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «με σωρεία πράξεων και παραλείψεων υπονόμευσε την εντολή που του χορήγησε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και η Βουλή, οδηγώντας τη χώρα στην οικονομική ασφυξία, στο χρηματοπιστωτικό μετεωρισμό και σε ένα νέο κύκλο ύφεσης, ταπεινώνοντας του Έλληνες και τις Ελληνίδες, καταδικάζοντάς τους να αναμένουν τα εξήντα ευρώ των ATM, επειδή είχαν τον πατριωτισμό να εμπιστευθούν τις ελληνικές τράπεζες και τις δημόσιες δηλώσεις του».

4

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Ποιος ΓΑΠ, Σαμαράς και Βενιζέλος; Ποιο ΠΑΣΟΚ και ποια ΝΔ; Να ποιος κατέστρεψε τον τόπο. Σταυρώστε τον για να μάθει! Περίεργη οπτική που έχουν ορισμένοι άνθρωποι ρε παιδί μου. Ή απλά κάτι άλλο συμβαίνει εδώ πέρα.
Ενδιαφερουσα πρακτικη.Οχι μονον η συγκεκριμενη,αλλα γενικοτερα η υποβολη μηνυσεων κατα πολιτικων απο οποιον πιστευει οτι εχουν διαπραξει εγκληματα κατα της χωρας.Καλο ειναι να γνωριζουν και οι νεοτεροι οτι ακομη και η δικη των πραξικοπηματιων της 21ης Απριλιου δεν θα ειχε διεξαχθει ποτε,αν την τελευταια ημερα προ της παραγραφης δεν κατεθετε μηνυση κατ'αυτων ο δικηγορος Αλεξανδρος Λυκουρεζος(που εχτισε ολη την καρριερα του πανω σε αυτο το γεγονος).