Το εθνικό Κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη και κρατάει την Ελλάδα στην πορεία που έχει χαράξει, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης . Η ΝΔ συμπαγής ανταποκρίθηκε σ΄ αυτή την πορεία, σ΄ αυτό το καθήκον και προχωράμε, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν βλέπει τον λόγο για διεξαγωγή εκλογών και τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, κατά της κυβέρνησης.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, υποθέτω ότι έχετε διαβάσει τη συμφωνία. Αν έχετε διαβάσει τη συμφωνία, λοιπόν, στη σελίδα 6 αναφέρει ρητά: «Η Σύνοδος Κορυφής για το ευρώ τονίζει ότι δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας τους χρέους. Οι Ελληνικές Αρχές αναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τιμήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους».

Αντίστοιχο που είχε πει ο κ. Βαρουφάκης ότι στο διηνεκές θα τα πληρώσουμε όλα. Άλλο τι έκανε μετά ή τι σκεφτόταν να πει, ο οποίος σας χειροκροτούσε όρθιος. Ουάου! Παρότι πριν από πέντε λεπτά, μας έλεγε πόσο κακή είναι η συμφωνία και δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

 

Λοιπόν, δεν πήρατε τίποτα παραπάνω για το χρέος από ό,τι ήταν στη συμφωνία του 2012. Μου λέτε κάτι παραπάνω που πήρατε; Ταυτόχρονα, σας παρακαλώ πολύ να μην μπούμε στη λεπτομερή ανάλυση…

 

Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν θέλω να μπούμε στη λεπτομέρεια. Για το τι θα γίνει στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Δεν έχετε καταλάβει φαίνεται ότι την ανησυχία αυτή την έχει και όλη η Ευρώπη. Γιατί θα κληθείτε -σας επαναλαμβάνω- να τα υλοποιήσετε. Και με μισή κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορείτε να τα υλοποιήσετε. Εγώ δεν λέω ούτε για να πέσετε, ούτε για εκλογές, ούτε τι είπατε προηγουμένως, προτάσεις δυσπιστίας κ.λ.π. Γιατί; Θέλετε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση; Άμα χρειάζεστε να την κάνουμε. Δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ψηφίσετε. Άλλωστε το δηλώσατε. Ότι θα ψηφίσουμε ναι στην κυβέρνηση, όχι στα μέτρα. Πρωτοφανή αυτά!. Θα κυβερνάμε και θα πίνουμε καφέ και θα συζητάτε. Όχι κύριοι συνάδελφοι. Πρέπει να πάρετε και τις ευθύνες. Πώς θα γίνει δηλαδή; Όποιος κυβερνάει, θα έχει και τις ευθύνες. Εγώ λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ, πιστεύω ότι η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, πράγματι, θα αναλάβει τις ευθύνες της, έχει εκπαιδευτεί, είδα ότι κάνατε και Κοινοβουλευτική Ομάδα την περασμένη εβδομάδα, 08:00 η ώρα το πρωί, κι αυτό κάτι καινούργιο για την Αριστερά. Είμαι σίγουρος ότι έχετε αναλάβει όλες αυτές τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και πορείες και θα τα καταφέρετε. Θα τα καταφέρετε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr