«Το κοντινό μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Φνλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ ο οποίος σημείωσε ότι  «ασχέτως του τι θα συμβεί στη συνέχεια, η προσαρμογή της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις».

 

Όπως είπε ο κ. Στούμπ, «οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξαναρχίσουν μόνο όταν η ελληνική κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να δεσμευτεί σε μέτρα για τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την βιωσιμότητα του χρέους. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας», σημείωσε ο Φινλανδός υπουργός.

 

Επισήμανε επίσης ότι τα όργανα και οι κανόνες για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης παραμένουν αμετάβλητα.

 

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψήφισε σε ένα δημοψήφισμα. Ερωτήθηκαν αν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί το προσχέδιο των θεσμών της τρόικας για τη συνέχιση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας. Η πλειονότητα των Ελλήνων απάντησε “όχι”. Είναι τώρα στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να ερμηνεύσει τι θα σημαίνει στην πράξη αυτό το αποτέλεσμα. Το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχει λήξει και δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε ο Στουμπ.

 

 

"Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, τις ειδήσεις και τις φωτογραφίες από τη σημερινή μέρα ΕΔΩ"

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr