Σκουρλέτης: Η συμφωνία είναι καλή για τον λαό και την πατρίδα

Σκουρλέτης: Η συμφωνία είναι καλή για τον λαό και την πατρίδα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Καλή για το λαό και την πατρίδα χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη συμφωνία με  τους εταίρους ο Πάνος Σκουρλέτης, προβλέποντας μάλιστα ότι τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή. Δεν θέλησε να απαντήσει πάντως για το αν η συμφωνία απέχει από τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.

 «Έχουμε μια συμφωνία που από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα, η οποία επιδιώκει μία δίκαιη κοινωνικά κατανομή βαρών, ώστε να γίνει δυνατός ένας αναπροσανατολισμός της χώρας σε μια άλλη κατεύθυνση μακριά από τη λιτότητα και τα μνημόνια» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως  «αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, που μένει να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, θα είναι κάτι καλό για την πατρίδα και τον λαό μας».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «μια επίμονη με συνέπεια και όρους αξιοπρέπειας, πεντάμηνη, πραγματική διαπραγμάτευση», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατάφερε «να διαμορφώσει μια  συμφωνία που μας οδηγεί σε μία άλλη κατεύθυνση».

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι η συμφωνία «έχει όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν πολιτικά υπερασπίσιμη» και θα περάσει από τη Βουλή.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η συμφωνία είναι καλή για τον λαό και την πατρίδα...καθως επισης...τους Κρατικοδιαιτους Δημοσιους Υπαλληλους Ψηφοφορους μας...και τους Κρατικοδιαιτους Συνταξιουχους Ψηφοφορους μας!!!Το ξερουμε Σκουρλετη οτι ολοι οι υπολοιποι ειμαι πολιτες Β' Κατηγοριας....!Το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!
Έτσι κι αλλιώς κουτόχορτο τρώμε και όπου μας τάξουν λεφτά χωρίς μέτρα τρέχουμε. Οπότε τα θέλαμε και τα πάθαμε. τώρα δουλειά να πληρώνουμε το ιερό δημόσιο.
Ε βέβαια είναι καλή αλλά όχι για το λαό και την πατρίδα αλλά για το δημόσιο. Μόνο γι αυτό. Είπαμε να τη δεχτούμε με ανακούφιση εδώ που μας φτάσατε κ. Σκουρλέτη αλλά μη μας δουλευετε και στα μούτρα μας. το 93% των μέτρων που προτάθηκαν από την κυβέρνηση είναι φορολογικού περιεχομένου και δεν έχουν καμιά σχέση με συμμάζεμα των εξόδων του κράτους. Δηλαδή μισθών Δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων που αντιστοιχούν στο 75% των εξόδων της Ελλάδας. Περαστικά μας.
Αυτά τα μέτρα είναι ο θάνατος της πραγματικής οικονομίας.Πέστε μου μια επιχείρηση που θα αντέξει την αύξηση φόρων και εισφορών χωρίς να προβεί σε απολύσεις και εν τέλει να κλείσει.Αν όλοι συναινέσουν στο επικείμενο έγκλημα,σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και ο θάνατος του δημοσίου,με την καρατόμηση μισθών και συντάξεων και οχι κατανάγκη με την ίδια κυβέρνηση.Δεν είναι καθόλου δίκαια τα μέτρα.Απλώνουν προστατευτικό δίχτυ σε παραδοσιακές πηγές άντλησης εκλογικής πελατείας και,παράλληλα,ικανοποιούν αρκετά απ’ό,τι φαίνεται και τους δανειστές. Σε περίπτωση που δεν περάσουν τα μέτρα αυτά απο τη βουλή,η εκλογική αυτή πελατεία θα ανταποδώσει το κέρασμα, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή του Συριζα με άλλο πλέον πρόταγμα και διαφορετική σύνθεση.
Τα μετρα θα περασουν κ μαλιστα με τις ευλογιες τις αντιπολιτευσης! Τιποτα δεν ειναι τυχαιο...ολο το πανηγυρακι, θα διατηρησει την εκλογικη πελατεια τοσο του Συριζα οσο κ της Αντιπολιτευσης, με τις ελαχιστες δυνατες απωλειες. Το εγκλημα αυτο, εκτος των σοβαρων οικονομικων επιπτωσεων, θα συντελεσει για μια ακομα φορα στον Διχασμο του Λαου, το οποιο μαλλον ειναι και το τελικο ζητουμενο! Δεν υπαρχει καμια αλλη λογικη εξηγηση!Το "Δογμα του Σοκ" του Φριμαν που κοροιδευαμε πριν μερικα χρονια, ως θεωρια συνομωσιας, φαινεται να ειναι προ των πυλων!