Υπεγράφη νωρίτερα η προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας και Ρωσίας  για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

 

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Π. Λαφαζάνης που βρίσκεται στην Ρωσία, το κόστος των έργων υπολογίζεται  στα 2 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθoύν 100% από τη Ρωσία με την παροχή δανείου.

 

Επίσης η Ελλάδα φιλοδοξεί να λάβει προκαταβολή, ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.

 

Προαναγγέλθηκε επίσης η σύσταση μεικτής εταιρείας για την υλοποίηση του αγωγού, με τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών και μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Α. Nτβορκόβιτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

 

 «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους που θα μας προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών είναι προτεραιότητα για εμάς. Αν χρειάζονται οικονομική βοήθεια, η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα αυτό», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ντβορκόβιτς σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

 

Μάλιστα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός σημείωσε ότι η σταθερότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι προτεραιότητα για τη Ρωσία και ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο οποιαδήποτε λύση προταθεί για την ελληνική κρίση.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr