Έπεσαν οι υπογραφές για τον ρωσικό αγωγό

Έπεσαν οι υπογραφές για τον ρωσικό αγωγό Facebook Twitter
ndrea Bonetti / SOOC / PM Handout
0

Υπεγράφη νωρίτερα η προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας και Ρωσίας  για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Π. Λαφαζάνης που βρίσκεται στην Ρωσία, το κόστος των έργων υπολογίζεται  στα 2 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθoύν 100% από τη Ρωσία με την παροχή δανείου.

Επίσης η Ελλάδα φιλοδοξεί να λάβει προκαταβολή, ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.

Προαναγγέλθηκε επίσης η σύσταση μεικτής εταιρείας για την υλοποίηση του αγωγού, με τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών και μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Α. Nτβορκόβιτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

 «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους που θα μας προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών είναι προτεραιότητα για εμάς. Αν χρειάζονται οικονομική βοήθεια, η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα αυτό», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ντβορκόβιτς σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Μάλιστα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός σημείωσε ότι η σταθερότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι προτεραιότητα για τη Ρωσία και ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο οποιαδήποτε λύση προταθεί για την ελληνική κρίση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM