Προσχέδιο συμφωνίας που θα παρουσιάσουν στον Αλέξη Τσίπρα ετοίμασαν χθες στο Βερολίνο, στην Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ. Στη συνάντηση προστέθηκαν μάλιστα αργότερα οι Ντράγκι και Λαγκάρντ.

 

Σύμφωνα με τους Financial Times από τη συνάντηση αυτή δεν προέκυψε ένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα με τη μορφή «take it or leave it» αλλά ένα σχέδιο συμφωνίας από τον οποίο αναμένουν «μια γρήγορη αντίδραση».  


Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο, στο επίκεντρο της Συνάντησης βρέθηκε  τεχνικό κείμενο που είχε ετοιμαστεί από την Κομισιόν η οποία καταβάλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμβιβασμός.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν υπήρξαν νέες παραχωρήσεις προς την Αθήνα στο έγγραφο της Επιτροπής αλλά επρόκειτο για διευκρινίσεις στις βασικές αρχές των πιστωτών, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών εντοπίζεται κυρίως στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, ωστόσο συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει άμεσα συμφωνία.

«Όλες οι πλευρές θα παραμείνουν σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία», σημείωναν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, την ώρα που τα γερμανικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι διαφορές εντοπίζονται στο ασφαλιστικό .

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr