«Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Η παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι εκβιαστικές καταστάσεις εντός ευρώ που σε κάνουν να θέλεις να βγεις εκτός ευρώ για να γλιτώσεις. Έχουμε την εμπειρία της Κύπρου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «εμφανίζεται αμετακίνητος προς τα μέσα και συμβιβαστικός προς τα έξω» και έκανε λόγο για επικοινωνιακές πιρουέτες της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι τα στελέχη της αναζητούν καταφύγιο σε οποιαδήποτε αναρμόδια δήλωση στο εξωτερικό.

 

 

«Στόχος ήταν και πρέπει να παραμείνει η ολοκλήρωση του προγράμματος και η ταχύτερη έξοδος από το μνημόνιο. Δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο. Το πρόγραμμα-γέφυρα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι γέφυρα των στεναγμών, στενή, μινιατούρα. Οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας είναι το 70%. Όχι το 30% που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Αλλιώς θα είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση. Φέρτε λοιπόν εσείς κάτι περισσότερο και όχι κάτι λιγότερο», είπε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr