Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο

Λαπαβίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο Facebook Twitter
5

«Εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάω μέσα. Αυτό ξέρω. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒήμαFM» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκηαναφορικά με τα μέτρα του μνημονίου στη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Σε ερώτηση αν ο κ. Βαρουφάκης «είναι εκτός γραμμής» απάντησε «δεν είπα αυτό το πράγμα» και πρόσθεσε: «Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις... Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοούσε ο κ. Βαρουφάκης. Να τον ρωτήσετε εσείς και θα τον ρωτήσω κι εγώ, όταν τον δω. Εγώ ξέρω ότι το μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει. Αυτό ξέρω ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό εκλέχθηκα μαζί του».

Ο κ. Λαπαβίτσας, ωστόσο, σημείωσε: «Ότι χρειάζεται η Ελλάδα βαθιές, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ποιος εχέφρων άνθρωπος στη χώρα μπορεί να το αμφισβητήσει; Πιστεύω πρώτα ότι θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους. Δεν έχω δει να απορρίπτεται αυτό συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω δει να αλλάζουν οι προγραμματικές θέσεις του».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δεν συμφωνει τουλαχιστον με ενα ποσοστό; Έστω με το 67%; Είναι δυνατόν το ΣΥΡΙΖΑ το οποιο ηθελε και το περιμενε (ολοι το περιμεναμε) οτι μετα τις 25/1 θα ειναι κυβερνηση να μην εχει δωσει μια κοινη και συμφωνη γραμμη πλευσης στους βουλευτες και τους υπουργους της; Καταλαβαινω να ακουγονται διαφορετικες αποψεις απο την συγκυβερνηση, αλλα και απο το ιδιο το ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδη εμεις ως πολιτες πως θα τους εμπιστευτουμε αν αλλα λεει ο ενας και αλλα ο αλλος; (καλα το γεγονος οτι αλλα λενε τη μια μερα και αλλα την αλλη δεν το σχολιαζω γιατι θα με πειτε κακοβουλη)
Καταλαβαίνω πως η όλη ιδέα πίσω απο το μνημόνιο είναι λάθος (αν και λογική αν δεί κανείς τα πράγματα απο την μεριά των δανειστών) αλλά θα συμφωνήσω με τον Βαρουφάκη πως μεγάλο μέρος των όρων του δεν είναι λάθος. Μην κοιτάτε που εδω επέλεξαν τον εύκολο δρόμο για να μην πλήξουν τα συμφέροντα τους και των φίλων τους. Δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς με μεταρυθμίσεις που στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την μείωση των ελλειμμάτων κ.α. Στο χέρι της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τις συστάσεις αυτές διαφορετικά.