Το αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα «Ελλάδα 20121», παρουσιάζει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός στο Μουσείο Μπενάκη, σε μια παρουσίαση που καλύπτεται διακαναλικά.

 

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για κοσμογονικές αλλαγές που πέτυχε η χώρα, για την προτεραιότητα της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα.

 

«Προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία», είπε ο κ. Σαμαράς που αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αργεντινής ο οποία, όπως είπε, δεν έχει συνέλθει ακόμη από τη χρεοκοπία.

 

Τόνισε επίσης ότι «βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και προχωρούμε στην ανάπτυξη, χτίζοντας μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια".

 

Προανήγγειλε επίσης μείωση των τόκων το Φθινόπωρο, περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και αναρωτήθηκε:  "Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει μια Nokia, όπως η Φινλανδία;"

 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο  "Ελλάδα 2021", θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και θα δημιουργήσει 550.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

 

Μίλησε για μείωση της ανεργίας πού, όπως είπε, μέχρι το 2020 θα έχει πέσει κάτω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

 

Για τη φορολογία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος είναι το ΦΠΑ να μην ξεπερνά πουθενά το 12% και ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής σε όλα τα εισοδήματα, να μην ξεπερνά το 33%.

 

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του με τα «θέλω» του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θέλει μια Ελλάδα της ποιότητας, της ομορφιάς, της δημιουργικότητας, του δυναμισμού και της δημοκρατίας. Της ανάπτυξης παντού και για όλους, του πλούτου και των ευκαιριών.

 

«Θέλω μια Ελλάδα στην οποία δεν θα απαγορεύονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε επίσης ενώ μίλησε για μια Ελλάδα με σύγχρονη Υγεία προς όλους τους πολίτες με σύγχρονους μισθούς για τους γιατρούς", είπε επίσης.

 

Έκανε λόγο ακόμη για μια χώρα-φάρο που ακτινοβολεί επιτυχία και ευημερία, μια δυνατή και σταθερή Ελλάδα που θα σταθεροποιεί και την ανήσυχη γύρω περιοχή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr